POLITIČKA AKADEMIJA

Članice Mladeži HDZ BiH sudjelovale na Političkoj akademiji "Boris Divković"

politicka akademija
VL FOTO
23.11.2015.
u 11:32

U Sarajevu je u organizaciji Fondacije "Boris Divković", održana  druga Politička akademija na kojoj su sudjelovale i članice Mladeži HDZ BiH Adrijana Prskalo, predsjednica OO Mladeži HDZ BIH Rama, i Ana Dankić, zamjenica predsjednika OO Mladeži HDZ BIH Bugojno.

Akademija se sastojala od četiri modula u kojem su sudjelovali predavači iz BiH, Republike Hrvatske i Velike Britanije.

Prvi modul: Politički sustav BiH (institucije i nivoi vlasti, političke ideologije, izborni zakon, EU integracije).

Drugi modul: Religija, politika i društvo (utjecaj religije i vjerskih zajednica na politički život BiH, obrazovni sustav i etnička diskriminacija, suočavanje sa prošlošću).

Treći modul: Odgovorna politika (odgovorno budžetiranje, zaštita životne sredine, ljudska prava, politička participacija žena).

Četvrti modul: Mediji i zagovaranje (zagovaranje na različitim nivoima vlasti, mediji i politika, vještine nastupa i medijska promocija).

U sklopu Političke akademije Boris Divković u dvorani Gradskog vijeća Sarajeva održan je okrugli stol na temu ''20 godina od Daytona'', gdje su polaznici imali priliku razgovarati sa EU parlamentarcima iz grupacije Zelenih stranaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?