Alarmantno

Cjepiva protiv tetanusa nema u domovima zdravlja ni u ljekarnama

26.03.2016.
u 08:00

U Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a potvrdili su da ovog cjepiva nema već neko vrijeme, no ne znaju ni kada će ga biti ponovno te je li u pitanju kratkotrajna nestašica ili nešto drugo

U mostarskim zdravstvenim ustanovama kao ni u ljekarnama na području Hercegovačko -neretvanske županije već mjesecima nedostaje cjepiva protiv tetanusa, prenosi Faktor.ba.

U Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a potvrdili su da ovog cjepiva nema već neko vrijeme, no ne znaju ni kada će ga biti ponovno te je li u pitanju kratkotrajna nestašica ili nešto drugo.

Ovo nije samo problem Mostara već cijele države. Davor Pehar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo FBiH, tvrdi kako je došlo do poremećaja na tržištu i sada treba naći nove uvoznike.

- Do sada smo imali jednog dobavljača, ali on više ne može nabaviti cjepivo za tetanus i sada trebamo naći druge dobavljače. Nije u pitanju samo Mostar već BiH, kao ni potpuni nestanak, ponegdje se još uvijek može naći, ali i te zalihe će se brzo potrošiti – zaključio je Pehar.

Nadležni, za razliku od građana, nisu mnogo zabrinuti što primarnog cjepiva nema na stanju.

Armana Travnjak, koju je prije nekoliko dana ugrizao pas, do 17. 4. mora pronaći još jednu dozu tetanusa jer je ozbiljna rana u pitanju. “U ljekarni su mi rekli da je cjepivo povučeno u potpunosti, no da zamjensko nije još stiglo, govori prestrašena Armana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije