Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Čitluk dobiva Edukacijsko-rehabilitacijski centar 'Sveti Josip radnik'

Osnivač spomenute javne ustanove, čije će sjedište biti u Potpolju, je Općina Čitluk – Općinsko vijeće Čitluk te će se stoga, kako je istaknuto, sredstva potrebna za rad Edukacijsko-rehabilitacijskog centra "Sveti Josip radnik" ostvarivati iz proračuna osnivača
30. kolovoza 2021. u 21:40 0 komentara 357 prikaza
Foto: Općina Čitluk
Pogledajte galeriju 1/2

Vijećnici Općinskog vijeća Čitluk u ponedjeljak su jednoglasno usvojili odluku o osnivanju Edukacijsko-rehabilitacijskog centra "Sveti Josip radnik" Čitluk.

Ovom odlukom osniva se javna ustanova, Edukacijsko-rehabilitacijski centar „Sveti Josip radnik“ Čitluk, za obavljanje skrbi, stručnih i drugih poslova za potrebe djece, mladih i odraslih osoba s teškoćama u razvoju općine Čitluk i šire zajednice, objavili su iz općine Čitluk.

 | Autor :

Osnivač spomenute javne ustanove, čije će sjedište biti u Potpolju, je Općina Čitluk – Općinsko vijeće Čitluk te će se stoga, kako je istaknuto, sredstva potrebna za rad Edukacijsko-rehabilitacijskog centra "Sveti Josip radnik" ostvarivati iz proračuna osnivača, ali i iz proračuna viših razina vlasti – grant sredstava, temeljem ugovora s drugim korisnicima usluga Ustanove koji iskažu namjeru suradnje s Ustanovom i iz drugih izvora.

 | Autor : Općina Čitluk Foto: Općina Čitluk

Podsjetimo, objekt u Potpolju u kojem će biti smještena javna ustanova izgradila Humanitarna udruga "Sveti Josip radnik" iz Chicaga s kojom je Općina Čitluk međusobne odnose regulirala ugovorom o zajedničkoj gradnji edukacijsko-rehabilitacijskog centra.

"Budući da je HU 'Sveti Josip radnik' izgradila prekrasan objekt i darovala ga Općini Čitluk, u znak zahvale predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti naše općine, kao i svih žitelja naše općine prema ovoj humanitarnoj udruzi donesena je odluka da buduća javna ustanova nosi naziv „Sveti Josip radnik'", navodi se u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.