Općinski vijećnici donijeli niz važnih odluka

Čitluk će subvencionirati dio računa za komunalne usluge socijalno ugroženima

28.02.2024.
u 15:18

U kongresnoj dvorani hotela Brotnjo održana je 35. sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Andrija Stojić, tajnik Crvenog križa Čitluk, prezentirao je informaciju o radu Crvenog križa Čitluk u 2023. godini.

Izbjeglice iz Ukrajine

Tijekom prezentacije Stojić se osvrnuo na programske aktivnosti i kazao kako je Crveni križ Čitluk uz potrebe lokalnog stanovništva skrbio i o potrebama izbjeglica iz Ukrajine koje su smještene na području naše općine i zaključio kako će 2024. godina biti izazovna za Crveni križ Čitluk, ali da su aktivnosti za aktualnu godinu strateški planirane i da su dobro određeni prioriteti. Na 35. sjednici Općinskog vijeća Čitluk vijećnice i vijećnici razmatrali su prijedlog odluke o subvencioniranju dijela troškova komunalnih vodnih usluga vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda. Navedena odluka usvojena je jednoglasno, a ovom odlukom prepisane su kategorije korisnika, uvjeti i način utvrđivanja prava na subvencioniranje dijela troška spomenutih usluga koje pruža JP Broćanac d. o. o. Čitluk. Pravo na subvenciju imaju socijalno ugrožene osobe s nedovoljnim prihodima za život - primatelji stalne novčane pomoći Centra za socijalni rad Čitluk, kojima će Općina Čitluk subvencionirati do tri kubna metra isporučene pitke vode i ostalih usluga po članu kućanstva.

Postupak za ostvarivanje prava na subvencioniranje provodi Centar za socijalni rad Čitluk, a pokreće se na zahtjev osobe koja želi ostvariti pravo na subvencioniranje. Općinsko vijeće Čitluk na sjednici je jednoglasno usvojilo odluku o stručnom usavršavanju vijećnika Općinskog vijeća Čitluk.

Procedure vezane uz izradu prijedloga odluke o subvencioniranju dijela troškova komunalnih usluga i odluke o stručnom usavršavanju vijećnica i vijećnika, kao i njihovo usvajanje, pokrenuti su u okviru sudjelovanja Općine Čitluk u MEG projektu.

Na sjednici je dužnosti člana Upravnog vijeća Kulturno-informativnog centra Čitluk – predstavnika Ustanove razriješen Željko Planinić, a za člana spomenutog Upravnog vijeća imenovana je Mladenka Prkačin. Također, dužnosti člana Školskog odbora Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića – predstavnika roditelja razriješeni su Tomislava Vasilj i Ivan Soldo, dok su za članove navedenog Školskog odbora imenovani Andrija Vasilj i Tomislav Soldo. Nakon imenovanja članova upravnih vijeća i školskih odbora, Općinsko vijeće Čitluk usvojilo je odluke o imenovanju Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Općine Čitluk, Povjerenstva za imenovanje i preimenovanje naziva ulica i trgova u općini Čitluk i Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk.

Sukladno usvojenoj odluci, u Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Općine Čitluk imenovani su Predrag Smoljan, predsjednik, Marin Radišić, zamjenik predsjednika, i članovi fra Miro Šego, Zdenko Markota, Željko Planinić, Tihomir Prusina i Jure Džida.

Nova imenovanja

Članovi novoimenovanog Povjerenstva za imenovanje i preimenovanje naziva ulica i trgova u općini Čitluk su Slaven Markota, Antonela Planinić, Franimir Pervan, Marin Sivrić, Ivan Stojić, Stana Krmek i Ante Ćorić. U slučaju potrebe prilikom određivanja naziva ulica i trgova u naseljenim mjestima Povjerenstvu se mogu pridružiti dva člana koja su s prebivalištem u tom naseljenom mjestu te stručne osobe na prijedlog načelnika općine Čitluk. Za članove Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk imenovani su Slaven Markota, fra Miljenko Mića Stojić, Ivica Šarac, fra Miro Šego, Mate Miletić, Ivan Stojić, Andrija Stojić, Ivan Sabljić i Danijel Ćavar. Vijećnici su jednoglasno usvojili i odluku o davanju prethodne suglasnosti na imenovanje Željka Planinića za vršitelja dužnosti ravnatelja Kulturno-informativnog centra Čitluk, objavili su iz Općine Čitluk.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije