Ususret blagdanu

Čitateljima Večernjeg lista u BiH danas na dar blagdanski molitvenik

svijeće
shutterstock
30.10.2023.
u 18:13

Ovaj posebno pripremljen molitvenik sadrži tradicionalne katoličke molitve i litanije za preminule, kao i pripremne molitve za svetu smrt

Svi Sveti je dan kada crkve i groblja postaju oazi mira i refleksije. Na tisuće svijeća svijetli na grobovima, stvarajući toplinu u hladnoj jeseni. U mnogim obiteljima i vjerničkim zajednicama, molitva ima posebno mjesto na ovaj dan.

Ovo je vrijeme za obitelji da se okupe, zapale svijeće, pomole se i prisjete svojih dragih, a molitva je način da se iskaže ljubav prema pokojnima, traži oprost i zaziva Božju milost za njihove duše.

Zato smo i ove godine za vas pripremili prigodan dar – Molitvenik za duše naših voljenih. Ovaj posebno pripremljen molitvenik sadrži tradicionalne katoličke molitve i litanije za preminule, kao i pripremne molitve za svetu smrt. U rukama vjernika, postaje most između ovoga svijeta i onoga koji dolazi, svjetlo u tami sjećanja, i oblik utjehe u trenucima tuge. Ovaj blagdan nas uči da smrt nije kraj, već prijelaz u drugi oblik postojanja. Molitva nas povezuje s onima koji su preminuli, čineći ih prisutnima u našim srcima.

Neka vam bude svjetionik tijekom ovog blagdana i podsjetnik na ljubav koja nas povezuje s onima koje smo izgubili.

Molitvenik potražite u utorak 31. listopada na dar uz Večernji list.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije