"Trener svih trenera" u obrani Zdravka Mamića

Ćiro: Jedva sam zaspao zbog Mamića sinoć, nema sumnje da su ti milijuni legalni

27.03.2012., Zagreb - Ciro Blazevic nenajavljeno navratio u ured Zdravka Mamica.  Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
03.07.2015.
u 10:47

"Trener svih trenera" kako mediji zovu Miroslava Ćiru Blaževića komentirao je istragu vezanu za Zdravka Mamića i ulazak USKOK-a u prostorije Dinama i u kuću Mamićevih za televiziju N1 i ustanovio kako je Zdravko Mamić morao sve raditi legalno, ali i da sumnja da će šef Dinama uopće biti osuđen.

“Ja sam solidaran sa Zdravkom i jedva sam sinoć zaspao jer mi je žao da je došao u takvu situaciju. Ne vjerujem da je napravio takav previd. Takva se frka stvorila da malo tko može ostati ravnodušan. Ne vjerujem da su naši organi toliko nespretni da akrobacija ispadne smiješna kao s Bandićem”, komentirao je za početak Ćiro tjeralicu za Mamićem i dodao da misli da Zdravko nije toliko blesav da se ne bi pojavio u Hrvatskoj ukoliko ga je policija stvarno zvala.

Ćiro se nije htio upuštati u opravdanost sumnji u transfere vrijedne 135 milijuna kuna. “Nespretno je i neodgovorno da se upuštam u nešto o čemu nemam pojma. Sve je to uredno, pa prošlo je deset godina. I više milijuna se tu okrenulo. Nema dvojbe da je to legalno jer tko bi neozbiljno baratao tolikim novcem. Mamić je sve posložio da to izgleda legalno. Ima vrhunske eksperte i oni ne bi to dozvolili”, rekao je.

Ipak, Ćiro je komentirao vlastitu izjavu da se nikad ne bi vratio u Dinamo i radio s Mamićem. “Ja sam ga stvorio, ja sam njemu mladost učinio sretnom, a on je meni starost učinio nesretnom. Odbacio me i to je bio povod mog revolta. Solidaran sam s njim i divim mu se jer je napravio od Dinama vrhunski klub. On je vrlo uspješan i neću biti licemjer”, objasnio je Ćiro i dodao da je razlog praznim tribinama taj što Zdravko “nije našao način da privoli najvažnije, a to je publika”. Rekao je i kako ne vjeruje iznesene podatke o iznosu mjesečne plaće Zorana Mamića od 6000 kuna “jer su njegova primanja puno veća”.

Na konstataciju da Mamiću prijeti deset godina zatvora, Ćiro je kazao: “Smiješno i nevjerojatno. Nemojte gajiti iluzije da će biti toliko kažnjen, lako bi se moglo dogoditi da uopće ne bude osuđen”.

O odnosu Mamića i Šukera rekao je da je za sve kriva njegova bivša “prijateljica Jadranka Kosor, jer je amenovala skupinu koja je smijenila Markovića i uzeli su svu vlast u ruke”. “Previše se uplela politika i na nakaradan način su došli do vlasti. Bojim se da će Šuker imati problema”, zaključio je Ćiro i dodao kako mu ne bi preporučio uzimanje odvjetnika nedavne afere oko klađenja “jer su to lansirali Nijemci”.

“Ne možeš protiv navijača, a oni iz HNS-a to ne shvaćaju. Nema tu organizirane skupine, to su nezadovoljni navijači”, komentirao je Ćiro slučaj kukastog križa na Poljudu u Splitu.

Komentara 1

NA
NaDiMaK_
10:02 04.07.2015.

Ćiro svih ćira.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije