usvojen nacrt proračuna

Ciljevi Grada Stoca za 2024. su gospodarski, ali i razvoj poljoprivrede i turizma, pomoć mladima...

Stolac
06.12.2023.
u 18:03

Gradsko vijeće Stoca usvojilo je nacrt proračuna Grada Stoca za 2024. godinu u iznosu od 18,626.580 KM. Na sjednici su vijećnici usvojili izvješće o izvršenju proračuna Grada Stoca za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2023. i nacrt proračuna Grada Stoca za 2024. godinu.

Radni materijal

Nacrt proračuna Grada Stoca za 2024. godinu predstavlja procjenu godišnjih prihoda i primitaka te utvrđeni iznos rashoda i izdataka, kao i financiranje neizmirenih obveza proračuna.

Radi se o isključivo radnom materijalu, ovaj nacrt nije konačan i doživjet će u tehničkom smislu izmjene i dopune, ali predstavlja podlogu za izradu prijedloga proračuna za 2024. godinu. Nacrt proračuna je dostavljen i Ministarstvu financija Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz Gradskog vijeća Stolac.

- Proračun za 2024. godinu planiran je po organizacijskoj, ekonomskoj i funkcionalnoj klasifikaciji. Možemo točno reći koji su prioriteti Grada u 2024. a to je naglasak na aktivnostima uprave kojima se jača prihodovna strana proračuna kao osnovnog pokretača planiranja razvojnih socijalnih i drugih društvenih potreba i obveza, daljnje poduzimanje mjera i predlaganje cjelovitih rješenja za osiguranje ambijenta za gospodarski rast i stvaranje stabilnih i predvidivih uvjeta poslovanja, unaprjeđenje socijalne zaštite osoba u stanju socijalne pomoći, pomoć mladim obrazovanim osobama u obavljanju pripravničkoga staža kroz programe i mjere Federalnog zavoda za zapošljavanje, stipendiranje studenata, kao i nagrađivanje posebno nadarenih učenika i studenata, stvaranje učinkovite administracije kroz reformu uprave, izgradnja gradske sportske dvorane i uređenje novog trga i prostora oko dvorane, nastavak izgradnje kanalizacijske infrastrukture i kolektora u naselju Vidovo Polje, nastavak investiranja u projekt vodovoda na Dubravskoj visoravni, nastavak investiranja u projekte na izgradnji komunalne i prometne infrastrukture u GPZ Hodovo, financiranje projekata po naseljenim mjestima u cilju osiguranja boljih uvjeta života građana, aktivnosti u oblasti kandidiranja projekata po javnim pozivima iz oblasti turizma i poljoprivrede - stoji u priopćenju Gradskoga vijeća Stolac.

Javni uvid

Nacrt proračuna Grada Stoca za 2024. godinu stavljen je na javni uvid. Javni uvid može se izvršiti na web-stranici Grada Stoca.

Prijedlozi, primjedbe, mišljenja i sugestije na utvrđeni nacrt proračuna Grada Stoca za 2024. godinu mogu se dostaviti u pisanoj formi Službi za financije i proračun i putem službenog maila: financije@stolac.gov.ba zaključno s danom 11. prosinca 2023. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije