stanogradnja

Cijene u porastu, ali potražnja ne jenjava

21.12.2018.
u 09:23

Stanogradnja na jugu RS-a ne jenjava, a svake godine počinje gradnja sve više stambenih objekata i sve modernijih naselja. Cijene stanova su porasle u posljednjih pola godina, pa je prosječna cijena četvornog metra u novogradnji oko 1800 KM, a najviša cijena oko 2200 KM.

Graditelji kažu da su cijenu povećale atraktivne lokacije i kvalitetnija gradnja. Stari stanovi se prodaju po znatno nižim cijenama, od 1000 do 1200 KM, ali je mnogo veća potražnja za novim stanovima.

U izgradnji se proda i do stotinu stanova, po cijeni od 1400 KM ili više za kvadrat, a jedan od trebinjskih graditelja kaže da već ima zanimanja za novu zgradu koju nije ni počeo. Zanimljivo je da se veći stanovi na vrhovima zgrada s ljepšim pogledom i luksuznije opremljeni najbrže prodaju.

– Kupci su, uglavnom, ljudi iz dijaspore koji su podrijetlom s ovih prostora. Ima i stranaca, koji, opet, imaju neku vezu s našim ljudima koji žive u inozemstvu, pa tako dolaze u Trebinje. Svidi im se i kupe stan u našem gradu. Bilo je slučajeva da stanove kupuju i stranci koji žele umirovljeničke dane provoditi na jugu RS-a – objašnjavaju u trebinjskoj agenciji za nekretnine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?