počela prodaja

Cijene karte za let Stuttgart - Mostar samo 30 eura

08.11.2017.
u 11:00

Zrakoplovne karte za linije Mostar - Dusseldorf, kao i Mostar - Stuttgart puštene su u prodaju. Prema podacima koji se mogu naći na službenoj stranici Eurowingsa, cijena karte Mostar - Stuttgart je 29,99 eura, a ista cijena je i za let prema Düsseldorfu, piše Večernji list BiH. Letovi će biti organizirani dva puta tjedno i trebali bi početi od svibnja iduće godine.

Ono što je svakako zanimljivo jest kako je u ponudi još šest zračnih linija. Tako će se od svibnja iz Mostara moći letjeti prema Berlinu, a cijena karte je 70 eura. Ista je cijena karte i za Hamburg, kao i za Hannover. Nešto skuplje karte su za London, 90 funti, a let iz Mostara do Lisabona će stajati 120 eura. Najskuplja karta je za Palma de Mallorcu i stajat će 130 eura.

Presjedanja u Njemačkoj

- To su sve letovi iz Mostara prema Stuttgartu i Düsseldorfu, a u tim zračnim lukama će se presjedati za ostala odredišta. Očekujemo kako će u ponudi biti još neke zračne linije - rekli su jučer za Večernji list u mostarskom Zračnoj luci. Dodali su i kako se radi o prvim cijenama karata Eurowingsa, te su očekivanja kako će one biti još niže kako se početak zračnih linija bude približavao. - Naravno, sve ovisi o popunjenosti zrakoplova. Očekujemo kako će godišnje ove dvije zračne linije u Mostar dovesti minimalno 60.000 putnika, što je veliki iskorak za našu zračnu luku - rekli su nam naši sugovornici. Paraleleno s ovim nastavlja se raditi na otvaranju novih zračnih linija. Već je načelno dogovorena zračna linija sa Zagrebom iduće godine, a aktualna hrvatska vlada je najavila kako će podržati taj projekt. Ono što je novost jest mogućnost otvaranja zračne linije Mostar - Beograd. Navodno je Air Srbija zainteresiran za otvaranje zračnog koridora s Mostarom, tako da je lako moguće da će se ova zračna linija također realizirati iduće godine.

Povezivanje sa svijetom

- Mostar bi na taj način bio povezan s regijom i većim brojem europskih prijestolnica. Imamo kapacitet koji može primiti sve putnike, zanimljivi smo zbog izuzetne turističke ponude i mnogo je razloga koji nam daju vjerovati kako ćemo u budućnosti realizirati i ove projekte - zaključili su naši sugovornici. Sve ovo znači kao će ponovno broj putnika opet rasti nakon nekoliko godina stagnacije.

Koristi od toga neće imati samo Zračna luka Mostar nego i cijeli grad jer deseci tisuća turista će se od iduće godine znatno dulje zadržavati u Mostaru nego je to bio slučaj ranijih godina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije