Putovanja

Cijena putovnice za kućne ljubimce 55 maraka

24.05.2024.
u 21:05

U skladu s pravilima propisanim u pravilniku o identifikaciji i vođenju evidencije pasa i mačaka u BiH, putovnice za kućne ljubimce obvezni su dokument za sve životinje koje putuju izvan granica BiH. Putovnice se izdaju veterinarskim organizacijama, a u ovom slučaju tvrtka Grafotex d. o. o. Banja Luka odabrana je za ovaj posao po cijeni od 60.500 KM. Putovnice sadrže važne podatke o vlasniku i životinji, uključujući i informacije o cijepljenju protiv bjesnila, cjepivima protiv zaraznih bolesti, čišćenju od parazita te kliničkim pregledima.

Također, u skladu s regulativama EU-a, za nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca iz BiH u države članice EU-a potrebno je posjedovati i veterinarsko-zdravstveni certifikat. Ovaj dokument izdaje se uz prethodno čipiranje životinje, posjedovanje nove putovnice za kućne ljubimce te cijepljenje protiv bjesnila, koja se mora obaviti najmanje 21 dan prije putovanja.

Troškovi izdavanja putovnica i certifikata iznose 55 KM, piše Crna Hronika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije