Mladi nogometaš heroj

Dirljiva slika: Cijelu noć se borio s vatrom u Hercegovini i zaspao na zemlji

Facebook
14.04.2020.
u 16:45

Bosna i Hercegovina ima svog novog heroja. Tako kažu ne samo Konjičani, već brojni Bosanci i Hercegovci koji ovih dana dijele, sada već viralnu fotografiju četrnaestogodišnjeg dječaka iz Klisa, Buturović Polje, piše Radiosarajevi.ba.

S ocem Sejom Sarajlićem, zajedno je gasio požar koji je prethodnih dana prijetio njihovom mjestu. Ujutro, nakon iscrpljujuće borbe s vatrenom stihijom, umor ga je savlado i zaspao je na hladnoj zemlji, rukama obgrlivši kamen, umjesto jastuka u toplom roditeljskom domu.

Otac ga je uslikao, fotografija je objavljena na društvenim mrežama, a nije dugo trebalo da dječak Ali dobije pohvale i komenatre sa svih strana.

„Gledam ovog dječaka, do suza me rastuži. Dok njegovi vršnjacii igraju igrice, on spašava svoju i susjedovu kuću. Dok je ovakvih, ništa u Klisu neće izgorit'. Neka je živ i zdrav svojoj majci.“

„Ovo je izuzetna fotografija! Vrijedna je mnogih međunarodnih natječaja fotografije. A o hrabrosti i požrtvovanosti dječaka, ne postoje riječi. Veliko hvala svim divnim ljudima koji su se požrtvovano borili da se požari ugase“, samo su neki od komentara na fotografiju.

Iako su zahlađenje i kiša danas donijeli predah, Konjičani su i noćas branili svoje kuće.

„Sedam dana smo bez ičije pomoći, osim jedan dan bager pomogao gastii na šest jakih požarišta. Bio je bezuspješan pokušaj vatrogasaca da dođu vozilom na požarište. Vjerujte da se ne može opisati. Da noćas u tri sata ponovo je bio aktiviran i noćas smo gasili", kazao nam je Konjičanin Safet Sarajlić, koji je objavio fotografiju i koju Radiosrajevo.ba prenosi uz njegovo dopuštenje.

Podcrtava kako je dječak njihov heroj i kako treba biti primjer vršnjacima.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
debelacija
06:13 15.04.2020.

junačino, odmori!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?