Mađarska na nogama

Četiri osobe uhićene s eksplozivom, pronađen i laboratorij

Pariz, teroristi
Reuters
Autori: VLm, REUTERS, net
25.11.2015.
u 09:46

Europa ovih dana živi u ogromnom strahu, a nestabilnost "Stare dame" se nastavlja. Mađarska protuteroristička policija uhitila je četiri osobe koje su se zaputile prema glavnome gradu, Budimpešti, s eksplozivom u autu, te je pronašla laboratorij za izradu bombi.

Mađarski Protuteroristički centar objavio je da je pojačano osiguranje nekih najviših dužnosnika. Direktor Centra, Janos Hajdu, rekao je da su osumnjičenici uhvaćeni prošli tjedan nakon istrage povezane sa sigurnošću najviših dužnosnika. Odbio je reći kojih, objavio Reuters.

Nakon uhićenja provedene su pretrage kuća osumnjičenika i pronađen je laboratorij s eksplozivom i napravama “pogodnima za masovno ubijanje”, rekao je Hajdu državnoj televiziji M1.

Rekao je i da je policija uhitila i dvojicu muškaraca s automatskim oružjem, no da nije jasno jesu li dvije skupine povezane. Odbio je i reći jesu li povezani s džihadistima, a nije otkrio ni koje su nacionalnosti uhićenici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?