povoljniji uvjeti

Cesta od Rakitna prema Blidinju ponovno prohodna

ilustracija
12.12.2021.
u 17:13

Zbog snježnih nanosa od 19 sati u subotu dionica M-17.5 Posušje – Jablanica (dionica Rakitno – Blidinje) bila je zatovorena za sav promet.

Nevrijeme je stvorilo brojne probleme vozačima koji su se kretali na navedenoj dionici u poslijepodnevnim satima, a za sada nema još službenih informacija u izvješćima na stranicama Auto moto saveza u BiH (AMS BiH) i Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) o ponovnom otvaranju navedene dionice.

Jabuka.tv neslužbeno doznaje kako su trenutno vremenski uvjeti povoljniji i kako je ova dionica ponovno otvorena.

Što se tiče stanja na drugim dionicima, iz jutarnjeg izvješća AMS-a u BiH prenosimo kako je zbog ugaženoga snijega i poledice na kolniku, otežano se prometuje na dionici Sarajevo – Rogatica (preko Romanije), dok je obustavljen promet teretnih vozila.

Jak vjetar mjestimice stvara snježne nanose na dionicama cesta Tomislavgrad – Šujica – Kupres, Livno – Šujica, Glamoč – Mliništa i Priluka – Mliništa.

Na cestama preko planinskih prijevoja ima ugaženoga snijega i poledice na kolniku, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se također savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionici M-15 Livno – Šujica preko prijevoja Borova Glava vozači se upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, naveli su u jutarnjem izvješću iz AMS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?