sastanak

Čelnici GP BiH s američkim stručnjacima razgovarali o izvozu oružja

sdadfsf
09.02.2017.
u 16:15

Čelnici Granične policije (GP) BiH održali su u četvrtak sastanak s pravnim ekspertima za kontrolu izvoza pri Birou za međunarodnu sigurnost i sprečavanje širenja naoružanja Vlade SAD-a (EXBS).

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o izradi implementirajućih podzakonskih akata i instrukcija kojima se regulira kontrola izvoza oružja, vojne opreme i roba specijalne namjene, priopćeno je iz GP BiH.

Sastanku su nazočili direktor GP BiH Zoran Galić, pomoćnik direktora za organiziranje i operacije Slobodan Krstić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović, te pravni eksperti Programa za kontrolu izvoza i sigurnosti granica pri EXBS-u Jay Nashem i Mariann Mezey.

Menadžment GP BiH naglasio je spremnost da u okvirima svoje nadležnosti podrži aktivnosti koje će doprinijeti razvoju učikovitih kontrola trgovine robom od strateškog značaja.

Direktor Galić ocijenio je veoma uspješnom dosadašnju suradnju s EXBS-om, zahvalivši pri tome na opremi koju je EXBS donirao GP BiH, a čija je vrijednost veća od milijun maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?