nakon izjave Dodika

Čavić: Dok sam ja bio predsjednik RS-a nije se znalo tko koga prisluškuje

11.11.2017.
u 15:47

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić upozorio je danas da ima razloga da vjeruje da se na svim razinama u BiH, gdje kod postoji tehnika za praćenje, ona koristi na način koji nije dozvoljen zakonom. Kazao je da on ne može tvrditi da i jeste tako, iako ima razloga da vjeruje da ima takvog prisluškivanja pojedinaca.

Na tvrdnje predsjednika RS-a Milorada Dodika, da ga sigurnosne službe Bosne i Hercegovine prisluškuju, Čavić je rekao da u vrijeme dok je on bio predsjednik „nije se znalo tko koga prisluškuje“, javlja Fena. 
- Nažalost je tako u ovoj zemlji, u kojoj vršlja tko i kako hoće i ima dosta obavještanih službi i dosta službi iz okruženja, koje tehnički mogu pokriti kompletan prostor BiH. To je valjda poznato – naveo je Čavić i naglasio da je u zakonomskom smislu jasno tko su ovlaštene institucije za taj posao i po čijem nalogu mogu vršiti prisluškivanje i praćenje pojedinaca.

- To može raditi samo ovlaštena agencija uz nalog suda – podsjetio je on ističući da u tom slučaju takve radnje nisu problem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije