dopredsjednik HDZ-a BiH

Čavara: Rezultati jasno govore da je Borjana Krišto legitimni predstavnik

Marinko Čavara
Fena
02.10.2022.
u 23:10

- Na svim prostorima BiH smo dobili ogromnu potporu što je pokazatelj da svi razumiju stanje u kojemu se nalazimo - mišljenja je dopredsjednik HDZ-a BiH.

Dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara rekao je kako rezultati jasno pokazuju da je "kandidatkinja hrvatskih stranka u BiH Borjana Krišto legitimni predstavnik".

- Znamo da smo stalno govorili kako nema uvjeta za izbore, da nije implementirana odluka Ustavnog suda i da praktično ulazimo s krnjim izbornim zakonom u ovaj izborni proces. Hvala svima koji su poduprli stranke HNS-a. Mi smo u zajedništvu predložili i kandidatkinju za hrvatskog člana predsjedništva, a rezultati jasno govore da je gospođa Krišto legitimni predstavnik – izjavio je Čavara.

On je upozorio i na „određeni inženjering, gdje je dirigiran odnos između bošnjačkih predstavnika za člana Predsjedništva“.

- Na svim prostorima BiH smo dobili ogromnu potporu što je pokazatelj da svi razumiju stanje u kojemu se nalazimo - mišljenja je dopredsjednik HDZ-a BiH.

Ni Čavara nije želio detaljnije komentirati Schmidtovu večerašnju odluku o izmjenama Izbornog zakona i Ustava Federacije BiH.

- Ono što je naš stav od ranije je da je on (visoki predstavnik) trebao staviti van snage sve one odluke koje su donijeli njegovi prethodnici koji su totalno narušili Washingtonski sporazum, a kojeg smo mi potpisali u dobroj vjeri i namjeri. U narednim danima ćemo imati potpuni stav po ovome pitanju – kazao je.

Osvrnuo se i na pitanje novinara je li Borjana Krišto bila pogrešan izbor za hrvatskog člana Predsjedništva.

- Apsolutno ne, ako smo postigli potpuno jedinstvo i zajedništvo kroz HNS, izabrali smo najboljeg kandidata kojeg smo imali. Sačekajmo konačne rezultate, vidjet ćemo odakle dolaze glasovi, a onda ćemo govoriti o tome – zaključio je Čavara.

Na kraju je iznio mišljenje koga dalje vidi kao partnera u vlasti.

- HNS i HDZ BiH uvijek vide partnere u onima kako je to Ustav definirao, dakle pobjednike unutar srpskog i bošnjačkog naroda. Svi oni koji dobiju podršku svog naroda će nam biti partneri – poručio je Čavara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?