Dani Hercegovine u Posavini

Čavara: Posavina i Hercegovina spajaju sve Hrvate u BiH u vremenima kad je zajedništvo najpotrebnije

04.09.2017.
u 07:20

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara nazočio je manifestaciji Dani Hercegovine u Posavini, održanoj 1. rujna. Posavina i Orašje posljednjih su nekoliko dana bili centar mnogih kulturnih i tradicionalnih događaja koji su okupili uglednike iz političkog, gospodarskog i umjetničkog života iz cijele regije.

Na manifestaciji Dani Hercegovine u Posavini predsjednik Vlade Županije posavske Marijan Klaić uručio je predsjedniku Federacije BiH dar dobrodošlice Županije posavske.

Čavara je kazao kako je uvjeren da će ovo biti inspiracija i poticaj svima da još bolje surađuju i da stvaraju potrebne prijateljske odnose.

- Dvije krajnje točke BiH, Posavina i Hercegovina, spajaju sve Hrvate u BiH u vremenima kad nam je zajedništvo najpotrebnije da se odupremo svim turbulencijama u političkom svijetu, a koje se odražavaju i na BiH. U vremenu smo koje pokazuje izrazite težnje ka negiranju pozicije hrvatskog naroda kao konstitutivnog naroda koji može birati svoje predstavnike - kazao je Čavara.

Pod pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića i supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Općine Orašje, u subotu navečer 2. rujna u Orašju su otvoreni 22. Dani hrvatskoga filma.

Tijekom manifestacije predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari uručena je zahvalnica za izuzetan i kontinuiran doprinos Festivalu hrvatskog filma.

Ovogodišnje Dane hrvatskoga filma u Orašju otvorio je film "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića, saopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?