Predsjednik FBiH

Čavara nezadovoljan stanjem u FBiH: Taoci smo odnosa političkih stranaka

05.06.2017.
u 16:24

Dolazimo u takvo stanje u kojem se reforme sporo provode, a tu je i ekonomska kriza, pa svakako ima mnogo nezadovoljstva jer mnogi ne mogu svojim radom imati radni odnos, zaraditi za obitelj i egzistenciju - rekao je Čavara.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara nije zadovoljan stanjem u Federaciji. Tako se osjećaju građani, pa on, kao predsjednik, ne može biti zadovoljan, izjavio je Čavara danas novinarima u Sarajevu, zamoljen da prokomentira aktualne prilike u ovom bh. entitetu.

-  Stabilnim političkim stanjem, sigurnošću, moramo zaustaviti odlazak, a isto tako i jačanjem gospodarstva - rekao je predsjednik Federacije i naglasio neophodnost puta Bosne i Hercegovine ka europskom i članstvu u NATO-u.

Dio odgovornosti za sadašnje loše stanje u FBiH on pripisuje trenutnoj vlasti, ali i dodaje „da moramo biti svjesni i onih tokova izvan Bosne i Hercegovine, izvan Federacije“.

- S druge strane, na neki način smo taoci odnosa političkih stranaka i unutar njih, tako da ni parlamentarne većine ne funkcioniraju na način kako bismo mi svi željeli i jednostavno dolazimo u takvo stanje u kojem se reforme sporo provode, a tu je i ekonomska kriza, pa svakako ima mnogo nezadovoljstva jer mnogi ne mogu svojim radom imati radni odnos, zaraditi za obitelj i egzistenciju - rekao je također Čavara.

Povodom nedavnog formiranja Hrvatske stranke BiH, rekao je da to nije nova već stara stranka koja je promijenila ime (iz Hrvatskog narodnog saveza), kao i da ne vjeruje da će ona ostvariti značajan rezultat na predstojećim izborima u BiH.

- Mnogi se, očito, pripremaju za predizbornu kampanju - rekao je također predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine povodom nedavnog izbornog sabora Hrvatskog narodnog saveza, održanog u Vitezu, kada je taj politički subjekt promijenio ime u Hrvatska stranka BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
12:10 06.06.2017.

Dokad će ovi da pričaju istu priču: Jedino HDZ drži ovu zemlju na okupu i veliče evropske vrijednosti, stranka kojoj je građanin na prvom mjestu. Vile, direktorske fotelje, igre na sreću i sve ostalo njih ne interesuje. Ima li bolesnih još koji ovo mogu da vjeruju.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije