posjet Vladi PŽ

Čavara najavio nastavak suradnje na projektima značajnim za Posavinu

05.04.2018.
u 18:01

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je u četvrtak Vladu Posavske županije i tom prigodom razgovarao s premijerom te županije Marijanom Klaićem o stanju u županiji i Federaciji BiH. 

Premijer Klaić istaknuo je kako Vlada vodi odgovornu financijsku politiku, što je potvrdila usvajanjem i stabiliziranjem proračuna, koji je temeljen na realnim prihodima i rashodima te usmjeren u ključne oblasti razvoja Županije.

Također je istaknuo kako je Vlada Posavske županije nezadovoljna Prijedlogom Programa novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2018. godinu koji predviđa različite visine novčane potpore za pravne i fizičke osobe, odnosno smanjenje visine novčane potpore za pravne osobe oko 7 posto, a za fizičke osobe do 30 posto za određene kulture i proizvodnje.

- Uzevši u obzir katastrofalnu poplavu u 2014. godini i proglašenu elementarnu nepogodu u 2017. godini, smatramo da bi, radi osiguranja teško dostignutih obima proizvodnje od velikog broja individualnih poljoprivrednih proizvođača, ovakav način raspodjele novčanih sredstava ugrozio poljoprivredne proizvođače u našoj Županiji.

S obzirom na to da je poljoprivreda dominantna grana u našoj županiji, potrebno je riješiti ovaj problem, u smislu nesmanjivanja financijske potpore za već postojeće poljoprivredne proizvođače - kazao je Vlade Klaić.

Uz informiranje o stanju i odnosima u Federaciji BiH, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potvrdio je spremnost za nastavak suradnje na realizaciji projekata koji su od značaja za Posavsku županiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?