Strazbur

Čavara na zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Marinko Čavara
19.10.2016.
u 08:27

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas će nazočiti zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strazburu.

- Tom prigodom, razmatrat će se pitanja vezana za ovogodišnju temu „Etika i transparentnost na lokalnoj i regionalnoj razini“, kao i dva izvješća „Prevencija korupcije i promoviranje javne etike na lokalnoj i regionalnoj razini“ i „Neprimjereno korištenje administrativnih resursa za vrijeme izbornih kampanja i uloga lokalnih i regionalnih predstavnika“ - izjavio je Čavara. 

Tijekom trodnevnog zasjedanja u Strazburu će biti izabran novi predsjednik i tajnik Kongresa, a predviđeno je i izjašnjavanje o pitanju što može biti učinjeno da bi se poboljšala uključenost i dobra uprava na lokalnoj i regionalnoj razini.

- U kontekstu praćenja primjene Europske povelje o lokalnoj samoupravi, Kongres će razmatrati izvješća o situaciji lokalne i regionalne demokracije u Hrvatskoj i lokalne demokracije na Cipru, a bit će nam prezentirane i preporuke u vezi s praćenjem izvanrednih lokalnih izbora u Armeniji, lokalnih izbora u Srbiji, te regionalnih izbora u Vojvodini - dodao je Čavara uoči odlaska u Strazbur, javlja Fena. 

Također, raspravljat će se o izvješćima: „Sudjelovanje i predstavljanje žena na lokalnoj i regionalnoj razini“, „Raspodjela novca prema spolu“ i „Dobro upravljanje teritorijima metropola“.

Članovi ovog kongresa razgovarat će s Thorbjornom Jaglandom, glavnim tajnikom Vijeća Europe, Pedrom Agramuntom, predsjednikom parlamentarne skupštine i Markkuom Markkulom, predsjednikom odbora regija u EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?