1992.-2020.

Čavara čestitao 28. obljetnicu HVO brigade 'Kralj Tvrtko' : Za slobodu Sarajeva živote je dalo 109 bojovnika, više od 260 ih je ranjeno

29.05.2020.
u 12:59

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je, u povodu obilježavanja 28. obljetnice HVO brigade "Kralj Tvrtko“ Sarajevo, čestitku svim pripadnicima ove postrojbe koja je dala veliki doprinos u obrani Sarajeva.

Čavara je podsjetio da je za slobodu Sarajeva svoje živote dalo 109 bojovnika HVO-a Sarajevo, a više od 260 ih je ranjeno.

Unatoč toj velikoj žrtvi još uvijek, ističe Čavara, nije izgrađeno spomen-obilježje poginulim pripadnicima HVO-a Sarajevo, kako bi članovi njihovih obitelji, njihove kolege branitelji i prijatelji mogli na dostojanstven način položiti vijence, upaliti svijeće, odati im počast.

- Ne trebamo i ne smijemo dopustiti da se zaboravi i negira kako su Hrvati Sarajeva organizirani kroz Hrvatsko vijeće obrane i kroz brigadu 'Kralj Tvrtko' branili Sarajevo – istakao je Čavara u čestitki.

Stoga, dodao je, neka ova značajna obljetnica bude poticaj svima nama da ne odustanemo, da se nastavimo boriti za prava svakog pripadnika HVO-a, te da sačuvamo od zaborava poginule pripadnike HVO-a koji su svoje živote dali za našu slobodu, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije