Anđelić posjetio Čavaru

Čavara će pomoći u razvoju i napretku općine Usora

08.11.2017.
u 16:32

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić upoznao je predsjednika FBiH Marinka Čavaru s funkcioniranjem, ustrojstvom, potencijalima i uspjesima kao i o problemima s kojim se susreće Općine Usora.

Načelnik Anđelić također je informirao predsjednika Čavaru o stanju gospodarstva i socio-ekonomskom stanju u Općini Usora, o pozitivnim trendovima glede, za usorske prilike značajnog, povećanja zapošljavanja od preko 200 novozaposlenih od početka 2017. godine, te o vanjskotrgovinskoj razmjeni da je izvoz više nego dvostruko veći od uvoza, što govori o izrazito izvozno usmjerenom gospodarstvu u Usori, te o poticajnim mjerama koje se provode uz ograničena sredstva u proračunu.

Veoma je važna infrastrukturna izgradnja naročito izgradnja mosta preko rijeke Usore u općini Usora, za koji su već dijelom osigurana sredstva, a uz pomoć viših razina vlasti težiti i završetku ovog veoma značajnog projekta za Općinu.

Također, općina Usora ima problema s provedbom Odluke Visokog predstavnika Međunarodne zajednice u BiH za konačno rješavanje granice Općine Usora i Općine Tešanj, tzv. „Distrikt zonu“, kao i jednostrano ponašanje općine Tešanj u odnosu na „Distrikt zonu“, za primjer navodi se spor između dvije općine koji je nastao zbog prijenosa prava na nekretninama JP „Veterinarska stanica“ doo Tešanj i upisa u gruntovnu i katastarsku evidenciju općine Tešanj kao vlasnika, a bez potrebne suglasnosti Općine Usora.

U cilju izbjegavanja daljnjem sukobljavanju općine Usora i općine Tešanj, neophodno je iznaći konačno rješenje, riješiti poziciju „Distrikta“ kako bi se spriječili dalji nesporazumi i omogućili Općini Usora normalno funkcioniranje.

Tim povodom, načelnik Anđelić izrazio je nadu da će predsjednik FBiH i izvršna vlast FBiH dati potporu u rješavanju tih problema, odnosno u stvaranju preduvjeta za jačanje gospodarstva i lakši svakodnevni život stanovnika općine Usora.

Predsjednik FBiH izrazio je spremnost za suradnju po tom pitanju, kao i o drugim pitanjima koji su od velikog značaja za razvoj i napredak općine Usora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?