„Dani Tolise 2022“

Čavara: Čast mi je otvoriti manifestaciju koja promovira bogato kulturno naslijeđe

01.06.2022.
u 14:11

Dana 31. svibnja 2022. godine u svečanoj dvorani „Dvor“ u Tolisi, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, u svojstvu visokog pokrovitelja, svečano je otvorio tradicionalnu, šesnaestu po redu manifestaciju „Dani Tolise 2022“.

U prigodnom obraćanju nazočnima, Predsjednik Federacije BiH zahvalio je organizatorima na pozivu, istaknuvši kako mu je čast otvoriti manifestaciju koja promovira Tolisu bogatu kulturnim naslijeđem.

„U vremenu u kojem promišljamo o svim strahovima kojima smo bombardirani u zadnje dvije godine, osobito strahotama strašnog rata u susjedstvu i posljedicama koje će on donijeti, upravo Dane Tolise doživljavam kao vrijeme koje nam daje snagu, veselje i
radost u životu i manifestaciju koja razbija sve strahove s kojima smo suočeni. Tako ste i vi, dragi Tolišani, Posavljaci, nakon strašne poplave 2014. godine, pokazali da nema granice između mogućeg i nemogućeg i nakon svega, ovaj narod živi u plodnosti i
bogatstvu ovog prostora“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Uz Predsjednika Federacije BiH, nazočnima su se obratili i: generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić, gvardijan Franjevačkog samostana u Tolisi fra
Mario Jurić, te, u ime organizatora, predsjednik Zaklade „Terra Tolis“ Daniel Dominković.

U znak zahvalnosti za kontinuiranu potporu u organizaciji i visoko pokroviteljstvo manifestacije „Dani Tolise“, organizatori su Predsjedniku Federacije BiH uručili prigodnu Plaketu.

Nakon protokolarnog dijela večeri, upriličena je i promocija knjige Sabrane pjesme Ambre Maroševića. O knjizi su govorili: Mato Nedić, Katarina Marošević i Željko Vukić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?