španjolska

Časna sestra dobila prijetnje smrću zbog izjave da 'Marija nije bila djevica'

dweds
02.02.2017.
u 20:30

Časna sestra Lucia Caram dobila je brojne prijetnje smrću jer je javno izjavila kako je Marija vrlo vjerojatno spavala s Josipom, te da nije bila djevica, javlja britanski Guardian. Sestra Lucia popularna je dominikanska redovnica u Španjolskoj, koja ima više od 183.000 sljedbenika na Twitteru. U nedjelju se pojavila na španjolskoj televiziji i govorila o seksu i vjeri.

- Mislim da je Marija bila zaljubljena u Josipa, i da su bili normalan par - a voditi ljubav je normalna stvar, rekla je na televiziji.

- Teško je povjerovati, i još teže to upiti. Završili smo s pravilima koje smo izmislili bez da smo se probili do prave poruke.

Caram tvrdi kako je seksualnost dar od Boga, osnovni dio svake osobe, i način samoizražavanja. No, radi se o nečemu s čim Crkva već dugo ima problema.

- Mislim da već dugo Crkva ima loš stav spram toga, i malo je to pomela pod tepih, prenosi Jutarnji list.

Nakon što je dobila brojne prijetnje i kritike, sestra Lucia se obratila javnosti priopćenjem:

- Kada su me pitali za djevicu Mariju, rekla sam da, u mom pogledu, Marija je očito voljela Josipa. Htjela sam reći da me ne bi šokiralo da su imali odnos poput normalnog para.

- Ovo je mnoge šokiralo. Ali mislim da su moja vjernost Crkvi i evanđelju i Isusovom planu jasni - kao što je jasno i da seks nije niti prljav niti nešto što bi trebalo osuditi, te da su brak i seks blagoslov. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?