Potpisan ugovor

Čapljina ulaže 266.066,85 KM u gospodarsku zonu Zvirovići

25.06.2020.
u 14:59

Ugovor o izgradnji komunalne infrastrukture u gospodarskoj zoni Zvirovići, čija je ukupna vrijednost 266.066,85 KM, nastavak je ulaganja Gradske uprave Čapljina u stvaranje povoljne klime za gospodarstvenike.

Naime, Gradska uprava Čapljina na čelu s dr. Smiljanom Vidićem već godinama ulaže puno napora kako bi Grad Čapljinu predstavila kao povoljnu destinaciju za ulaganje.

Napredak za budućnost

S tim ciljem jučer su gradonačelnik Vidić i direktor građevinske tvrtke DD Graditeljstvo d.o.o. potpisali spomenuti ugovor.

Predmet ugovora je izvođenje radova na izgradnji vodoopskrbe i oborinske odvodnje u zoni dužine 850 m. “Izgradnjom komunalne infrastrukture otvara se mogućnost za daljini napredak zone i privlačenje novih investitora u zonu, kao i njihovo povezivanje.

Ciljevi formiranja zone su: razvoj poduzetničke infrastrukture, poticanje rasta i razvoja MSP, privlačenje investitora, stvaranje uvjeta za premještaj dijela djelatnosti iz gradskog središta, povećanje broja poduzetnika i povećanje broja zaposlenih, objasnili su iz Gradske uprave Čapljina. Projekt izgradnje komunalne infrastrukture u GZ Zvirovići zajednički financiraju Grad Čapljina i Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta.

Ekonomski razvoj

“Nakon završetka radova komunalne infrastrukture GZ Zvirovići postaje funkcionalan i za izgradnju objekata na parceliranim površinama”, navode iz Gradske uprave Čapljina.

Dodaju kako je cilj projekta osigurati uvjete poduzetnicima i riješiti potrebe za poslovnim prostorom, zajedničkim korištenjem infrastrukture i poticanje razvoja gospodarstva, a time i povećati broj radnih mjesta.

Gradonačelnik dr. Vidić je podsjetio kako u sklopu Gradske uprave Čapljine djeluje Stručna služba za lokalni ekonomski razvoj i EU integracije koja je kroz proteklo razdoblje uspjela pokrenuti pozitivne trendove za razvoj Grada Čapljine.

Osvrnuvši se na gospodarske zone, kaže kako one predstavljaju novi koncept koji je prepoznat kao jedan od instrumenata poticaja bržeg ekonomskog razvoja. “Dolaskom na područje Hercegovine, autocesta je sa sobom donijela velike mogućnosti razvoja, posebice kada je u pitanju razvoj gospodarskih zona, što je Čapljina uvelike prepoznala te je GZ Zvirovići postao najatraktivnije područje u širem okruženju“, zaključio je Vidić, dodavši kako nakon pokretanja ponovne proizvodnje u Lasti, koju je preuzela Violeta d. d. i nastavkom izgradnje komunalne infrastrukture u GZ Zvirovići, Čapljina nastavlja s trendom rasta gospodarstva i prikazivanjem Grada Čapljine kao primamljive destinacije za ulaganje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?