Izvješće o stanju sigurnosti

Čampara: Odlučno protiv svih oblika ekstremizma

Aljoša Čampara
Foto: VL FOTO
1/2
19.11.2015.
u 19:30

Pozvao bi sve Vas na smirenost i pribranost, ali i potporu policijskim agencijama i pravosudnim tijelima, rekao je Čampara

Odlukom Kolegija, nastavak četvrte sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH počeo je izvješćem Aljoše Čampare (SDA), federalnog ministra unutarnjih poslova o stanju sigurnosti u Federaciji BiH nakon terorističkog napada u kojemu su dan ranije u sarajevskom naselju Rajlovac ubijena dvojica pripadnika Oružanih snaga BiH. 

Prije izvješća MUP-a izaslanici Doma naroda minutom šutnje odali su počast dvojici nastadalih vojnika te izrazili sućut njihovim kao i obiteljima svih nastradalih u bezumlju terorizma koje je kulminiralo nedavno u Parizu.

„Nakon dojave o ubojstvu dvojice pripadnika OS BiH u Rajlovcu, nisam niti imam ovlasti okarakterizirati težinu ovog djela. U međuvremenu je to učinilo Tužiteljstvo BiH koja ga je okvalificiralo činom terorizma. Pozvao bi sve Vas na smirenost i pribranost ali i potporu policijskim agencijama i pravosudnim tijelima u BiH čiji rad mora biti prepoznat i kroz Proračun kako bi bili u stanju izboriti se s terorizmom, uhvatiti se ukoštac s ovom pojavom kao i svim oblicima ekstremizma“, kazao je Aljoša Čampara, federalni ministar unutarnjih poslova, obraćajući se izaslanicima u Domu naroda Parlamenta FBiH.  

Ministar Čampara izaslanike je ukratno izvijestio i o urađenom očevidu u kladionici 5 Plus u Rajlovcu gdje su pripadnici OS BiH ubijeni kao i kući ubojice koji je presudio sam sebi. Čampara je za petak u Sarajevu najavio sastanak predstavnika svih policijskih agencija na kojemu će se tražiti odgovor na pitanje kako se na najbolji mogući način boriti protiv terorizma koji je itekako ozbiljna prijetnja i BiH, odnosno njezinim stanovnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije