sastanak

Čampara i Lukač razgovarali s Mektićem

Čampara i Lukač
29.11.2016.
u 13:30

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač danas su se u sjedištu Federalnog ministarstva unutarnjih poslova u Sarajevu sastali s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem. 

Tema sastanka bila je implementacija Sporazuma o operativnoj i strateškoj suradnji koji je Bosna i Hercegovina potpisala s Uredom Europske policije (EUROPOL), a koji predstavlja razmjenu operativnih podataka između BiH i policija zemalja članica EUROPOL-a, uključujući osobne podatke osumnjičenih osoba. Nakon što su završene sve procedure u vezi sa sporazumom, sljedeći korak koji je potrebno preduzeti je uspostavljanje kancelarije u sjedištu EUROPOL-a u Haagu i točke za suradnju u BiH.

Sugovornici su istakli da su glavni sigurnosni izazovi s kojima se BiH suočava radikalizam, terorizam, organizirani kriminal, krijumčarenje droga i narkomanija, trgovina ljudima, borba protiv svih oblika imovinskog kriminaliteta, automafija, kao i borba protiv korupcije koja je ušla u sve pore bh. društvenog života i tako ugrozila ekonomsku stabilnost države.

Čampara je izrazio nadu da će primjenom tog sporazuma biti unaprijeđen i mehanizam koordinacije između svih sigurnosnih agenicija u BiH, čime bi bio ispunjen još jedan od uslova na putu ka euroatlantskim integracijama, priopćeno je iz Federalnog ministarstva unutanjih poslova (FMUP), prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?