Potpora Velike Britanije

Cameron pisao Bevandi: Naše misli su s narodom BiH

David Cameron
Foto: PA/Pixsell
04.06.2014.
u 09:59

U ovakvom teškom vremenu moje misli su s onima koji su pretrpjeli gubitak i štetu na kućama i poslovima, napisao je Cameron

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je jučer u Sarajevu s ministrom za Europu Velike Britanije i Irske Davidom Lidingtonom koji je izrazio sućut i solidarnost zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH. Ministar Lidington je uručio pismo koje je britanski premijer David Cameron poslao Bevandi u kojem piše: - Poštovani premijeru, želio bih izraziti svoju iskrenu sućut Vama i narodu BiH nakon nedavnih poplava koje su prouzročile velike štete i poražavajući gubitak ljudskih života. U ovakvom teškom vremenu moje misli su s onima koji su pretrpjeli gubitak i štetu na kućama i poslovima. Neposredno nakon poplava UK je poslala tim iz naše protupožarne i spasilačke službe da pomogne u vašim naporima da spasite preživjele. Kako se težište aktivnosti sada pomijera s traženja i spašavanja, koordiniramo, tijesno, s EU sljedeće korake u procesu oporavka. Stručnjaci iz odjela za međunarodni razvoj doprinose procesu procjene stanja na terenu. Oni rade kako bi utvrdili bilo koju oblast u kojoj UK može biti u mogućnosti pomoći i u vidu odgovora na neposrednu humanitarnu krizu i kod dugoročnijih izazova. Naše misli i molitve su sa žrtavama, njihovim obiteljima i svima onima koji pate zbog posljedica ove prirodne nepogode. Nastavit ćemo činiti sve što možemo za vas i vašu zemlju u ovom teškom vremenu, navodi se u pismu.     

Komentara 1

AN
anitakiseljak94
11:42 04.06.2014.

....s narodom BiH?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije