Mladost Doboj - Kakanj

Čak 10 igrača i dva trenera bh. premijerligaša zaraženo koronavirusom

Autori: BHRT, Vecernji.ba
05.07.2020.
u 16:07

Deset nogometaša i dva trenera Nogometnog kluba Mladost iz Doboja kod Kaknja zaraženi su koronavirusom, potvrdio je za portal Klix.ba predsjednik bh. premijerligaša Mensur Mušija.
"Zaraženi imaju lakšu kliničku sliku i svi se nalaze u izolatoriju u Zenici. Osjećaju se dobro i nemaju simptome. Klub je odmah po saznanju postupio odgovorno i prema preporuci kriznog stožera kako bi spriječio daljnje širenje koronavirusa", rekao je Mušija.
Osim zdravstvenih problema, veliki broj zaraženih utjecat će i na pripreme kluba za novu sezonu Premijer lige BiH koja počinje za 20-ak dana.
"Prema uputama nadležnih institucija u Zeničko-dobojskoj županiji, svi zaraženi moraju prvo biti 14 dana u izolatoriju, a potom još dva tjedna u samoizolaciji. To nam stvara veliki problem jer je u tijeku pripremno razdoblje za predstojeću sezonu. Teoretski nećemo biti u mogućnosti igrati najmanje prvo kolo. Zbog toga ćemo tražiti od Nogometnog saveza BiH da nam odgodi prva dva kola sezone zbog novonastalih problema", poručio je Mušija.
Podsjetimo, Mušija je i prilikom otkazivanja prošle sezone zbog koronavirusa opominjao na probleme koje su upravo zadesile njegov, ali i još neke klubove u Premijer ligi BiH.
Inače, Mladost je u prvom kolu nove sezone Premijer lige BiH trebala gostovati Borcu u Banjoj Luci, a onda u drugom ugostiti Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?