misa

Čabulja: Povodom tužne 75. obljetnice mučeništva trojice Hrvata - katolika, služena sveta misa

FRAMOST
31.07.2017.
u 12:54

Na bajkovitoj planini Čabulji, povodom 75. obljetnice ubojstva Luke Marića Meštrova iz Goranaca, Adama Vrlića iz Bogodola i Stipe Čuljka iz Prova, od strane četnika, održana je sveta misa.

Svetu misu služili su fra Luka Marić, fra Mile Vlašić i fra Stanko Pavlović.

"Istrgnuti iz svojih obitelji, krivica im jedina bi što su Hrvati - Rimokatolici. Čabulja je čula njihove smrtne jauke i zadnje izdisaje. Sačuva tajnu i ispisa je rukom potomaka. Djeca vaša i djeca djece vaše niču iz vaše krvi i žrtve i ostaju vam vječnim dužnikom i nasljedovateljem. Vi i svi hrvatski mučenici počivajte u miru Božjem. Amen!", stoji na spomeniku podignutom u čast trojice mučenika.

Nakon svete mise, vjernici i njihovi fratri družili su se do kasnih poslijepodnevnih sati uz jelo i piće.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
Bogodol
14:02 31.07.2017.

Novinar je napravio pogriešku, nije Vrlić, nego Vrljić. Moj otac Marko je još živ i tada kao 18-godišnjak ih je tražio po šikari sa grupom mještana te kad su ih našli izmasakrirane iznijeli ih. U popisu žrtava u Jasenovcu netko ih je bio stavio da su stradali u Jasenovcu mada oni nisu znali za Jasenovac, niti su ga vidjeli, imam kopiju dokumenta iz prije dvije godine. Za svaku pohvalu je održavanje mise i spomena stradalih žrtava jer čovijek živi dok ga se spominje. Puno pozdrava fratrima, a naročito mom rođaku fra Luki kojem sam bio davno na mladoj misi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?