Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Buntić: Aluminij nas je obavijestio kako od 17. lipnja ima novog opskrbljivača električnom energijom

10. srpnja 2019. u 19:11 0 komentara 5777 prikaza

Nakon što je Aluminiju ukinuta opskrba električnom energijom, pojavila su se pitanja zašto Elektroprivreda HZ HB nije još jednom pružila ruku spasa i održala posrnulog giganta na životu do pronalaska trajnog rješenja. 

Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija Elektroprivrede HZ HB rekla za Ero.tel kako je dug Alumunija d.d. Mostar prema Elektroprivredi HZ HB d.d. Mostar sa danom 30. lipnja 2019. godine 293.169.131,85 KM.

- Nakon što je Skupština Društva, krajem prošle godine, donijela Odluku, mi smo zaključili Ugovor o opskrbi električnom energijom s Aluminijem d.d. Mostar za tekuću godinu s rokom plaćanja od 60 plus 60 dana. Nakon što Aluminij d.d. Mostar nije platio fakturu za siječanj ni nakon ugovorenog roka plaćanja mi smo im 06. lipnja 2019. godine poslali opomenu kojom smo ih pozvali da izmire obveze u roku od osam dana jer ćemo u protivnom biti primorani raskinuti Ugovor zbog ne izvršavanja preuzetih obveza, kaže Buntić.

- Uprava Aluminija d.d. Mostar nas je prije ostavljenog roka, točnije 10. lipnja 2019. godine pismeno obavijestila kako nisu u mogućnosti izmiriti svoje obveze i zamolili nas da ih opskrbljujemo električnom energijom do 16. lipnja 2019. godine do ponoći i informirali nas da od 17. lipnja 2019. godine od 00,00 sati imaju drugog opskrbljivača, navodi Buntić. 

- Imajući u vidu važnost Aluminija d.d. Mostar, udovoljili smo njihovoj zamolbi i bili im opskrbljivač do kad su to od nas tražili – rekla je Buntić.

Na pitanje koliko je Aluminiji ove godine platio električne energije prema EP HZ HB, Buntić nam je rekla kako je ukupno plaćeno 26.946.769,32 KM od čega se 13.000.000,00 odnosi na energiju za 2019. godinu.

- Aktivno pratimo stanje s Aluminijem d.d. Mostar, jer smo najveći vjerovnici Aluminija d.d. Mostar – zaključila je Buntić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.