Posjet Posavskoj županiji

Bukvarević: Svaki branitelj i invalid bit će realno ocijenjen

posavina
06.11.2015.
u 20:14

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata Salko Bukvarević boravio je danas u radnom posjetu Posavskoj županiji.

Bukvarević je sa suradnicima posjetio Skupštinu Posavske županije u Domaljevcu gdje je razgovarao s predsjednikom Skupštine Josom Markovićem i njegovim zamjenikom Tahirom Redžepovićem, a nakon toga i županijsku Vladu u Orašju gdje je održao radni sastanak sa županijskim ministrima.

Ministar Bukvarević održao je i odvojeni sastanak s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata s područja Posavske županije.

- U okviru našeg programa rada planirano je da obiđemo svih 10 županija. Otvorili smo niz pitanja koja se tiču braniteljske populacije. Prije svega, prezentirali smo na kojim programima radimo, izmjenama i dopunama zakona i pravilnika koji se tiču poboljšanja stanja braniteljskih kategorija, kazao je ministar Bukvarević. Dodao je kako su ga čelnici Posavske županije upoznali s otvorenim problemima te da se kroz razgovore može doći do najboljih rješenja.

- Upoznali smo ih, također, s aktualnim poslovima koje je poduzelo Ministarstvo po pitanju vraćanja procesa revizije u zakonske okvire, u suradnji sa županijskim ministarstvima i s predstavnicima braniteljskih udruga, istaknuo je Bukvarević.

Kazao je kako je imenovano 7 timova za kontrolu i tim za koordinaciju revizora, onako kako to Zakon i procedure Pravilnika predviđaju, te da su za prvih 9 mjeseci ove godine u procesu revizije pregledali 11.600 predmeta.

- Ono što smo željeli postići jeste da u procesu revizije svaki branitelj, svaki ratni invalid, svaka obitelj poginulog branitelja bude realno ocijenjena i da na pošten način pristupimo tome, da odvojimo prave od lažnih branitelja, ali da pri tome ne učinimo nepravdu prema onim pravim braniteljima, ustvrdio je ministar Bukvarević.

Županijski ministar branitelja Marijan Kopić zahvalio je federalnom ministru na posjetu, izrazivši nadu kako će suradnja biti još bolja.

- S prošlim ministrom nije bilo nikakve suradnje, ustvrdio je Kopić, dodavši kako su ministru Bukvareviću na sastanku prezentirali sve aktualne probleme braniteljske populacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?