Posjet Cazinu

Bukvarević: Primjena zakona o reviziji branitelja odvija se dobro

Salko Bukvarevic
06.05.2016.
u 18:08

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrameno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, s izaslanstvom Ministarstva, posjetio je općinu Cazin gdje je prisustvovao obilježavanju 24. godišnjice Odreda teritorijalne obrane i Armije Republike BiH Ćoralići, čete Mutnik, prenosi Fena.

Odana je počast poginulim braniteljima i položeno je cvijeće. Potom se izaslanstvo Ministarstva sastalo s općinskim načelnikom i predstavnicima braniteljskih udruženja s kojima je razgovarano o aktualnom statusu i pravima braniteljskih kategorija na ovom području. 

Zaključno je da se primjena zakona o reviziji korisnika braniteljskih prava sada odvija dobro. Nakon problema u vrijeme prethodnog mandata Ministarstva, teškoće su otklonjene izmjenama odgovarajućih pavilnika, rekao je za Fenu ministar Bukvarević.

Izaslanstvo Ministarstva informiralo je sudionike sastanka o projektu zapošljavanja i samozapošljavanja, za što je u federalnom proračunu predviđeno 50 milijuna KM. Fokus u razgovoru je bio na zapošljavanju branitelja, prioritetno djece branitelja.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici županijskog ministarstva za braniteljska pitanja, općinske službe braniteljsko-invalidske zaštite, udruženja ratnih vojnih invalida, obitelji poginulih branitelja, dobitnika najvećih ratnih priznanja i demobiliziranih boraca, kao i zadruge "Krajiška malina".

Izaslanstvo Ministarstva posjetilo je tu zadrugu u kojoj je, po ministrovim riječima, angažirano više od 50 branitelja u projektu plantažnog uzgoja malina i drugog voća te povrća.

Bukvarević ističe da Ministarstvo želi podržati taj projekt zbog dodatnog zapošljavanja pripadnika braniteljskih kategorija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije