Ministar o prosvjedima branitelja

Bukvarević: Otvoreni smo za razgovore sa svim braniteljskim organizacijama

Salko Bukvarevic
25.04.2016.
u 10:39

Naš stav je potpuno isti kao što je bio svih ovih dana, mi smo otvoreni za razgovore i pregovore sa svim predstavnicima braniteljskih organizacija, poštujemo svakog branitelja i svaku braniteljsku organizaciju i svakom od tih predstavnika bilo je omogućeno da do 15. ožujka iskažu svoje zahtjeve kada je u pitanju zakon o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, kazao je Feni federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević, povodom današnjeg prosvjednog okupljanja manje grupe bivših branitelja ispred zgrade Vlade FBiH.

- I danas će im biti na raspolaganju Povjerenstvo koje radi na radnom tekstu tog zakona s mogućnošću da razgovaraju o svim zahtjevima, s obzirom na to da je to radni materijal još se razgovara o svim zahtjevima. S tim da se mora voditi računa da se za svaki zahtjev mora jasno definirati opravdanost zahtjeva, a za one zahtjeve koji podrazumijevaju financijska sredstva se moraju napraviti obračuni i kazati odakle su ta dodatna sredstava za bilo koje dodatno pravo - naglasio je ministar Bukvarević.

Smatra da je ponuđeni radni tekst koji obrađuje nekih 16 prava za demobilizirane branitelje dobra osnova za raspravu.

- To smo potpuno transparentno otvorili u svih 10 županija i smatramo da je to put pregovora i razgovora - kazao je ministar Bukvarević. Naglasio je da "bilo kakvi prosvjedi mogu samo taj zakon još dovesti u pitanje".

- Znamo da je 2008.-2009. godine taj zakon stavljen izvan snage i trenutno nemamo zakona o pravima demobiliziranih branitelja i to je jednostavno jedna situacija u kojoj mislim da su demobilizirani branitelji izmanipulirani. Umjesto da sada nastave razgovorati o ponuđenom radnom tekstu, oni su izašli s maksimalističnim zahtjevima za koje trenutno, objektivno, nemamo sredstava. Ovo ministarstvo i ovaj ministar nemaju nadležnosti da mogu tolika sredstava obećati - kazao je ministar Bukvarević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?