Požar je lokaliziran

Buknulo skladište u Sesvetama: 'Čuli smo glasan prasak i odjednom se pojavio crni dim'

Autori: Vecernji.hr, Hina
10.11.2020.
u 12:54

U zagrebačkim Sesvetama u utorak oko 11 sati izbio je požar skladišta koji gase vatrogasci sa 16 vozila, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postaji Zagreb.

– Čuli smo glasan prasak i odjednom se pojavio crni dim. Samo je počelo gorjeti – ispričala je za 24 sata čitateljica.

Vatrogasci su dojavu dobili minutu poslije 11 sati te su na teren poslali sve raspoložive snage. Plamen gase vatrogasci sa 16 vozila, precizirali su u zagrebačkoj vatrogasnoj postaji.

Iz skladišta prema fotografijama s mjesta događaja koje su objavili mediji suklja gusti crni dim.

U zagrebačkoj policiji rekli su da su njihovi pripadnici izašli na teren, gdje poduzimaju mjere kako bi se sigurno ugasio požar.

- Javna Vatrogasna postrojba Grada Zagreba danas u 11,00 sati dobila je dojavu o požaru skladišta na lokaciji Industrijska cesta 26, u Sesvetama. Prema dojavi gorjele su elektro instalacije, no dolaskom na teren utvrđeno je kako je riječ o požaru većeg obujma, odnosno plamen je zahvatio 50 posto objekta površine 600m2. Gorjele su plastične igračke i cvijeće, a tijekom gašenja jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.

Trenutno je na terenu 12 vatrogasnih vozila s 35 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te 35 vatrogasaca i 14 vozila iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Sesvete, Sesvetski Kraljevac, Lužan, Dragonožec, Moravče, Odranski Obrež i Kučilovina. Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze i PU zagrebačka, Gradska plinara Zagreb i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Požar je lokaliziran u 12,00 sati i u tijeku je raskopavanje i dogašavanje - stoji u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.
 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije