Čović i Karabasheva

Bugarska će nastaviti pružati potporu BiH na putu ka EU

covic
26.10.2016.
u 13:12

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović primio u Mostaru u nastupni posjet novoimenovanu veleposlanicu Republike Bugarske u BiH Avgustinu Tzvetkovu- Karabashevu. 

Na početku susreta, hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović poželio je dobrodošlicu novoimenovanoj veleposlanici Republike Bugarske u BiH Avgustini Tzvetkovoj-Karabashevoj. Zajednički je usuglašeno da BiH i Bugarska imaju tradicionalno dobre odnose, bez otvorenih pitanja, ali da postoji mogućnost daljnjeg razvitka odnosa, posebice na gospodarskom planu.

Ovom prigodom, hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović upoznao je veleposlanicu o planiranim aktivnostima s ciljem dobijanja kandidacijskog statusa do kraja 2017. godine, a sukladno Master planu Predsjedništva BiH, te naglasio kako je europski put temelj vanjske politike Bosne i Hercegovine.

Veleposlanica Bugarske izrazila je zadovoljstvo u ime svoje zemlje zbog vidnog napretka Bosne i Hercegovine na njenom europskom putu, te istaknula kako će Bugarska nastaviti pružati potporu BiH ka tome cilju, kao i u procesu njenog približavanja NATO-u. Istaknula je kako je u tom dijelu posebno zapažena uloga hrvatskog člana Predsjedništva BiH, te izrazila nadu u nastavak posvećenosti euroatlantskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i u narednom razdoblju.

Najavila je skori posjet predsjednika Bugarske Rosena Plevnelieva Bosni i Hercegovini, koji će obilježiti ceremonija dodjele najviših državnih priznanja članovima Predsjedništva BiH. 

Čović je na kraju susreta poželio novoimenovanoj veleposlanici Bugarske u BiH uspješnu diplomatsku misiju u našoj zemlji, te izrazio nadu za nastavak plodonosne suradnje, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije