Lars-Gunnar Wigemark

Budućnost BiH i regije u popravljanju odnosa i rušenju granica

25.04.2018.
u 12:30

Budućnost BiH i regije u popravljanju odnosa i rušenju granica podignutih prije 25 godina

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark rekao je u obraćanju na Sarajevo Business Forumu da se BiH, zajedno s ostatkom regije, približava Europskoj uniji.

- Uskoro će u Sofiji biti održan sumit o budućnosti EU i zemalja zapadnog Balkana s fokusom na povezivanje gospodarstva u regiji, zbog čega je slogan SBF-a "Jedna regija, jedna ekonomija" vrlo primjeren i dolazi u dobro vrijeme - naveo je Wigemark.

Istaknuo je da je budućnost BiH i regije prvenstveno u popravljanju odnosa i rušenju granica koje su podignute prije 25 godina kao rezultat užasnog rata.

Wigemark je precizirao da je predsjedatelj Vijeća ministara BiH dao dobar pregled makroekonomskog stanja, ali da na mikro razini još ima dosta posla oko unapređenja poslovnog ambijenta.

- Mi želimo vidjeti ovu regiju kao dio Europske unije, također želimo dobre odnose s Turskom koju isto smatram dijelom Europe, i zato svi moramo surađivati - kazao je Wigemark.

Naglasio je da je optimist i da smatra da je BiH na prekretnici kada su pred njom brojne prilike poput članstva u EU i ozbiljnog interesa investitora, a da će proces europskih integracija pomoći u napredovanju i smanjivanju administrativnih prepreka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije