Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Buduća vlast mora gospodarski oporaviti općinu Prozor-Ramu

15. rujna 2020. u 20:05 0 komentara 136 prikaza

Na proširenoj sjednici Općinskog odbora HDZ-a BiH Rama predstavljeni su kandidati za Općinsko vijeće Prozora-Rame te kandidat za načelnika općine Prozor-Rama OO HDZ BiH Rama na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

U uvodnom dijelu sjednice nositelj liste za Općinsko vijeće i predsjednik OO HDZ-a BiH Rama dr. Josip Grubeša ukratko je predstavio kandidate za Općinsko vijeće.

Tijekom rasprave većina kandidata govorila je o viziji svoga djelovanja, a njihova bi se izlaganja mogla svesti pod zajednički nazivnik da Rama zaslužuje bolju i pošteniju vlast. Posebno je opširno izlaganje imao kandidat za načelnika Ilija Petrović.

Govoreći o trenutačnoj vlasti istaknuo je da nikada neće koristi teške riječi te da će uljudno, umjesto riječi lopovluk, radije govoriti o upitnosti transparentnosti trošenja općinskih proračunskih sredstava. Pozvao je na suradnju bez osvete prema bilo komu.

“Buduća općinska vlast u provom redu imat će zadatak gospodarski oporaviti našu općinu na način osiguranja preduvjeta da svi općinski gospodarski subjekti budu oni koji će zarađivati novac, a ne po njega ići kod načelnika, odnosno grabiti iz općinskoga proračuna”, istaknuo je Petrović.

Također je istaknuo da će javna uprava biti organizirana na takav način da će moći biti financirana iz javnih prihoda, čime bi se sredstva obeštećenja mogla preusmjeriti za gospodarski oporavak i stvaranje novih radnih mjesta u profitabilnom sektoru. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.