SJAJNA IDEJA

Brzo i lako: Očistite kantu za smeće s proizvodima koje sigurno imate kod kuće

kanta
Pixsabay
04.02.2022.
u 10:09

Riješite se svih neugodnih mirisa i zalijepljenih ostataka

Kanta za smeće jedan je od najčešće korištenih predmeta u našem domu koji nam dobro služi, ali ne dobiva puno pažnje ili brige. Čak i ako koristite plastičnu podlogu, smeće će se na kraju morati temeljito očistiti. To je jednostavan posao koji koristi samo nekoliko proizvoda, kako piše The Spruce. Uklonite plastičnu posudu ili ispraznite kantu za smeće od svih ostataka. Ako čistite vanjsku kantu za smeće prije dana odvoza smeća, stavite smeće na staru ceradu ili pričekajte dok se kanta ne isprazni.

Ako radite na otvorenom, koristite vrtno crijevo za ispiranje kante za smeće. U zatvorenom prostoru, radite u velikom sudoperu ili kadi. Obavezno stavite cjedilo na unutarnje odvode kako biste uhvatili svu prljavštinu. Za kante za smeće koje nisu jako zaprljane, svježe ispranu unutrašnjost pospite sodom bikarbonom. Soda bikarbona će djelovati kao blagi abraziv za uklanjanje svih ostataka i pomoći će u borbi protiv neugodnih mirisa.

Ako je dno kante ljepljivo, dodajte malo tople vode i otprilike jednu čajnu žličicu višenamjenskog sredstva za čišćenje ili tekućinu za pranje posuđa. Ostavite da se namače oko 30 minuta, a zatim istrljajte četkom. Koristite ista rješenja za uklanjanje prljavštine s vanjske strane kante za smeće. Za kante za smeće s poklopcima koji se mogu skinuti, svakako očistite i vanjsku i unutarnju stranu poklopca. Dobro isperite unutrašnjost. Ostavite velike kante za smeće da se osuše na zraku s otvorenim poklopcem. Manje kante za smeće mogu se sušiti ručnicima od mikrovlakana ili na zraku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije