Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Brzo i bez pečenja: Kolač s bananama gotov za 15 minuta

28. lipnja 2022. u 07:40 0 komentara 159 prikaza
Foto: Uradi sama

Ovu ukusnu i jednostavnu poslasticu napravit ćete jako brzo, a evo i kako. 

Sastojci

  • 1l mlijeka
  • 3 vrećuce pudinga
  • 5 kašika šećera
  • jedna kisela pavlaka
  • 300 grama keksa
  • 200 grama maslaca
  • 100 grama čokoladnih kapljica ili narendane čokolade
  • dvije do tri banane
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 grama čokolade za kuhanje.

Priprema

U posudu sipajte litar mlijeka, s tim da odvojite mali dio kako biste skuhali puding. Mlijeko stavite na vatru da prokuha. U dio mlijeka koji ste odvojili dodajte tri pudinga i pet kašika šećera te razmutite. Kada mlijeko prokuha, dodajte puding i neka kuha par minuta.

U još vruć puding dodati 200 grama maslaca i miješati dok se ne otopi. Nakon što se otopi, u smjesu dodati čašicu kisele pavlake pa opet sve promiješati.

Nakon što se puding prohladi, dodati izlomljeni plazma ili petit keks (ili neki drugi, po želji) – izlomite ga rukama. Promiješajte i dodajte čokoladne kapljice (umjesto njih možete narendati čokoladu) pa opet promiješajte da se sve  sastavi. Čokoladne kapljice će se blago otopiti – ne bi se trebale skroz otopiti, piše minimagazin.info.

Pleh dimenzija 33×20 cm premažite margarinom, da bi se kolač mogao lakše vaditi. U pleh sipajte polovicu smjese i izravnajte, a zatim poredajte banane koje ste presjekli popola. Preko toga pospite čokoladnim kapljicama ili narendajte čokoladu pa zatim preko toga dodajte i drugu polovicu smjese i izravnajte. Kolač ostavite da se hladi oko pola sata na sobnoj temperaturi pa ga zatim ubacite u hladnjak na oko dva sata.

Nakon što se kolač ohladi, slatku pavlaku sipajte u posudu i stavite da se ugrije. Pavlaka ne bi trebala prokuhati – treba biti vrela, ali ne da prouha. Kada se ugrije, dodajte 200 grama izlomljene čokolade za kuhanje, smanjite temperaturu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Dobivenu glazuru prelijte preko kolača. Kolač vratite u hladnjak da se stegne, a nakon toga možete ga dodatno ukrasitii pomoću par kolutova banane i čokoladnih kapljica.

Pogledajte i video kako da napravite ovaj kolač:

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.