recept

BRZI KOLAČ SA BANANAMA I KEKSOM: Kad probate, stalno ćete ga praviti

21.04.2021.
u 18:04

Donosimo vam recept za ovaj jednostavan kolač koji se ne peče, a gotov je jako brzo. 

Sastojci:

300 g keksa,

800 ml mlijeka,

2 žlice brašna,

3 žlice gustina,

šalica šećera,

žlica maslaca,

2 žlice kakaa,

dvije banane,

pola šalice mljevenih oraha ili badema

Priprema:

U posudi izmiješati praškaste sastojke – brašno, kakao, gustin i šećer. Lagano dodajte mlijeko, neprestano mješajući žlicom. Stavite na vatru i kuhajte dok se ne zgusne, uz stalno miješanje. Dobit ćete smjesu sličnu pudingu. Dodajte maslac i kuhajte još malo dok se ne rastopi. Na radnoj površini ili stolu raširite veći komad prozirne folije, pa počnite redate keks. Poredajte tri reda po četiri keksa, pa premažite filom, piše receptispotpisom.info. 

Blago razmažite kašikom – nema potrebe da pokrijete baš svaki milimetar keksa, kao ni da redovi keksa budu spojeni. Naprotiv, bit će vam lakše ako budu blago odvojeni. Ponovite postupak s još jednim redom keksa. Zatim poredajte i treći sloj keksa, ali samo po dva krajnja reda, a sredinu preskočite. U sredinu umjesto keksa stavite banane.

Keks namažite filom i preklopite s još jednim redom keksa, koji ćete također namazati čokoladnim filom. Pazite da vam ostane malo fila sam kraj, kako biste premazali gotovu piramidu. Zatim uhvatite foliju s jedne strane i podignite je, tako da se red keksa nasloni na banane. Postupak ponovite za drugu stranu. Ovoga puta morate pridržavati već podignutu stranu, da se ne bi raspalo. Prebacite foliju preko vrha torte tako da bude pokrivena sa svih strana, pa ako je potrebno, još malo oblikujte rukama.

Prebacite na tanjur, pa ostavite u hladnjak da se stegne bar 4-5 sati. Pažljivo uklonite foliju, pa premažite vašu čokoladnu piramidu s malo preostalog fila. Pospite tortu mljevenim orasima, pažljivo izvadite tortu iz folije, prebacite na pladanj i vratite u hladnjak na još bar dva sata prije posluživanja. Ako se želite detaljnije upoznati s procesom pripreme ovog kolača,

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?