Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Brzi kolač s breskvama lako je napraviti, a topi se u ustima

15. kolovoza 2020. u 18:04 0 komentara 9974 prikaza
Foto: Fotolia

Meso bresaka tamni kad je izloženo zraku pa ih nakon rezanja treba odmah pripremiti ili pojesti. No tamnjenje možete spriječiti tako da kriške uronite u sok limuna ili ananasa, piše 24sata.hr. 

Sastojci:

4 jaja (odvojite žumanjke od bjelanjaka)
100 g šećera
2 vanilin šećera
100 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
70 g maslaca
7 do 8 bresaka 

Priprema:

Rastopite maslac, a mikserom prvo umutite snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. U to dodajte rastopljeni maslac i kratko umutite.

Zatim polagano dodajte brašno i na kraju na najmanjoj brzini umiješajte snijeg od bjelanjaka te prašak za pecivo. Komadiće breskve utisnite u smjesu. Pecite 30-ak minuta na 200°C

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.