recept

Brzi kolač s breskvama lako je napraviti, a topi se u ustima

Fotolia
15.08.2020.
u 18:04

Meso bresaka tamni kad je izloženo zraku pa ih nakon rezanja treba odmah pripremiti ili pojesti. No tamnjenje možete spriječiti tako da kriške uronite u sok limuna ili ananasa, piše 24sata.hr. 

Sastojci:

4 jaja (odvojite žumanjke od bjelanjaka)
100 g šećera
2 vanilin šećera
100 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
70 g maslaca
7 do 8 bresaka 

Priprema:

Rastopite maslac, a mikserom prvo umutite snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. U to dodajte rastopljeni maslac i kratko umutite.

Zatim polagano dodajte brašno i na kraju na najmanjoj brzini umiješajte snijeg od bjelanjaka te prašak za pecivo. Komadiće breskve utisnite u smjesu. Pecite 30-ak minuta na 200°C

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?