recept

BRZE ZIMSKE KIFLICE

Brzo&Fino
04.11.2021.
u 08:46

SASTOJCI ZA 12 VEĆIH ILI 16 MANJIH KIFLICA

350-400 g glatkog brašna
1 žličica soli
1 vrećica praška za pecivo
1 čašica kiselog vrhnja
1 bjelanjak
75 ml mlijeka
40 ml maslinova ulja

PUNJENJE
1-2 kuhana jaja
3 kisela krastavca
75 g Sirela Goude
75 g kuhane šunke
½ žlice sušenog kopra
2 žlice kiselog vrhnja
1 žličica senfa
malo soli i papra

PREMAZ
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
1 žlica sezama

Priprema

Brze zimske kiflice

1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a veliki pleh obložite papirom za pečenje. Pripremite sve sastojke za tijesto i veliku posudu za miješanje, piše Brzoifino.hr.

Brze zimske kiflice

2. Od svih sastojaka za tijesto umijesite glatko, mekano tijesto. Počnite s 350 g brašna i dodajte po potrebi ako tijesto bude premekano.

Brze zimske kiflice

3. Od tijesta formirajte kuglu i pustite da stoji do pripreme nadjeva.

Brze zimske kiflice

4. Pripremite sve sastojke za nadjev, sitno ih nasjeckajte pa ih pomiješajte s kiselim vrhnjem, senfom i začinima.

Brze zimske kiflice

5. Razvaljajte tijesto u oblik kruga na debljinu oko ½ cm pa ga prerežite na 12 ili 16 trokuta.

Brze zimske kiflice

6. Na kraj svakog trokuta stavite žličicu nadjeva. Umutite žumanjak, pomiješajte s mlijekom pa premažite rubove svakog trokuta.

Brze zimske kiflice

7. Smotajte kiflice od kraja prema vrhu, pazeći da dobro zatvorite otvore kako nadjev ne bi iscurio kod pečenja.

Brze zimske kiflice

8. Poslažite kiflice na pleh pa svaku premažite jajetom.

Brze zimske kiflice

9. Posipajte sezamom.

Brze zimske kiflice

10. Pecite 25-30 minuta odnosno dok kiflice ne prime zlatnu boju.

Brze zimske kiflice

11. Poslužite tople ili hladne.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije