RECEPT DANA

BRZE VOĆNE KOCKE: Jednostavne za pripremu, a ukusne za jelo

11.08.2021.
u 10:03

Svi će od vas tražiti recept za ovu sočnu poslasticu.

Sastojci za biskvit:

100 g omekšalog maslaca ili margarina
3 žlice šećera
4 žumanjka
2 vanilin šećera
1 žlica kiselog vrhnja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 dl tople vode

Voćni sloj:

1 kg jabuka
4 žlice šećera
2 vanilin šećera

Gornji sloj:

4 bjelanjka
6 žlica šećera u prahu

Priprema:

Pećnicu uključite na 180 °C. Omekšali maslac mutite sa šećerom u prahu, postupno dodajte žumanjke, a zatim i ostale sastojke, neprestano muteći mikserom.

Posudu za pečenje dimenzija 20×30 cm namažite masnoćom, pospite brašnom i izlijte umućenu masu. Stavite da se peče 10 minuta.

Za voćni sloj, ogulite i izgratajte jabuke, dodajte šećer i vanilin šećer i prodinstajte, tek toliko da jabuke omekšaju i puste sok.

Za gornji sloj bjelanjke sa šećerom izmiksajte u čvrst snijeg.

Posudu izvadite iz pećnice, preko polupečenog biskvita stavite dinstane jabuke, sa sokom koji su pustile, i ravnomjerno rasporedite.

Preko jabuka nanesite šaum i poravnajte špatulom.

Vratite posudu u pećnicu, smanjite temperaturu na 150 °C i pecite još oko 30 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije