jednostavne za napraviti

Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne

kiflice
shutterstock
26.03.2023.
u 08:27

Mekano i podatno tijesto, debeljuškasto, slasno i punjeno mnogima stvara zazubice. Bilo da se radi o slatkoj ili slanoj varijanti, kiflice su mnogima velika slabost. Zamijesiti uspješno tijesto prava je umjetnost u kuhinji, ali ako pronađete pravi recept – shvatite da to zapravo nije nikakav problem.

Donosimo recept koji će razbiti sve predrasude o tom pothvatu. Radi se o slatkim kiflicama u koje ne ide ni kvasac, a ni jaje. Priprema je jednostavna i brza, a kiflice su vrlo ukusne, piše Zadovoljna.hr

 

Kiflice bez kvasca – sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 200 g masti
  • 150 ml mlijeka
  • 100 ml jogurta sobne temperature
  • 2 paketa praška za pecivo
  • pekmez ili džem za punjenje

 

Kiflice bez kvasca – priprema:

  1. Glatko brašno prosijte s praškom za pecivo.
  2. Dodajte ostale sastojke i zamijesite glatko tijesto. Mijesite oko 10 minuta.
  3. Tijesto bez kvasca ne treba se odmarati kako bi se poduplalo, pa kiflice možete odmah oblikovati.
  4. Razdvojite tijesto u dvije kugle. Svaku kuglu razvaljajte na debljinu od centimetar, narežite na trokute.
  5. Na svaki trokut stavite omiljeni voćni namaz pa zarolajte kiflicu.
  6. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje, premažite otopljenom mašću pa pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
  7. Prohlađene kiflice uvaljajte u šećer u prahu i poslužite uz kavu ili čaj. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?