nekoliko savjeta

Brže i bolje organizirajte svoje ormare uz četiri odlična savjeta

ormar
15.01.2021.
u 08:18

Održavanje urednog ormara za neke je veliki izazov. Ako ne znate gdje biste sa svom odjećom koju imate ili ako ne znate na koji način organizirati i preurediti ormar, 24sata.hr donosi nekoliko savjeta koji će vam uvelike olakšati ovaj posao. 

1. Razmislite što trebate pohraniti

Prije nego što započnete s organizacijom, presudno je odlučiti što planirate držati u ormaru: trebate li mjesto za izvansezonsku odjeću, plahte i prekrivače ili cipele i dodatke? Znanje kako želite iskoristiti prostor ključno je kada pokušavate odrediti kako organizirati prostor. Način na koji koristite prostor odredit će kako ćete ga organizirati. Kada odlučite što ide u ormar, odvojite svoje predmete po kategorijama; ovo će vam pomoći da slične predmete držite na okupu. Da biste se stvarno organizirali, morate grupirati svoje stvari, tako da sve ima određeni prostor. Traperice na jednom mjestu, jakne na drugom. 

2. Nadogradite prostor

Mnogi su ormari izgrađeni sa samo jednom ili dvije police, što može biti glavno mjesto za odlaganje kutija s cipelama, džempera, traperica ili torbi - ovisi za što se odlučite. S obzirom da bi vam to moglo biti malo mjesta, a ako nemate mjesta za veći ormar možete si kupiti dodatne pregrade ili kutije koje možete umetnuti u ormar i tako ćete si stvoriti više prostora. Možete si kupiti i pregrade koje na vrhu imaju vješalicu pa ih možete objesiti unutar ormara, a dobit ćete još dodatnog prostora. Uz to, možete si kupiti i spremnike u obliku kutije za stvari poput čarapa, donjeg rublja i slično.

3. Iskoristite podove i vrata na najbolji mogući način

Pod vašeg ormara trenutno je možda odlagalište svega, od sitnih torbi do starih tenisica, ali on nudi neophodan prostor koji možete koristiti za ugradnju prilagođenih ladica. Na podu možete držati kutije u koje možete pohraniti određene stvari ili možete ugraditi ladicu ako ih nemate. Na vratima ormara možete zalijepiti ili ugraditi viseće košare ili police za odlaganje. 

4. Spremite sitnice u kante i košare

Od šešira i laganih šalova do kupaćih kostima i večernjih torbi, takve stvari pohranite u kante ili košare. Ovisno što ćete stavljati u kantu ili košaru izaberite onu s poklopcem ili onu bez poklopca. Pokušajte izbjegavati trendi uzorke prilikom odabira košare kako ih ne biste morali često mijenjati, piše Yahoo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?