Stigla Nova godina

Evo kako su bh. građani dočekali Novu godinu

doček nove
01.01.2016.
u 08:08

Javni doček Nove 2016. u Sarajevu održao se pod motom "Idemo ludo, idemo jako u Novu, 2016. godinu!", proslava najluđe noći na otvorenom u Mostaru je izostala

Građani BiH u većini gradova Novu godinu su dočekali u kućnom ambijentu ili u ugostiteljskim objektima. Mogućnost da Novu godinu dočekaju na otvorenom imali su tek građani Sarajeva, Tuzle, Banja Luke...

Brojni građani na javnom dočeku u Sarajevu

Oni koji su odlučili Novu 2016. godinu dočekati na Trgu djece Sarajeva, u prve minute Nove ušli su uz pjesme domaćih bendova Radarska kontrola, Zoster, Velahavle i Amela Ćurića, javlja Fena.

Javni doček Nove 2016. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kojem je prisustvovao veliki broj građana, upriličen je na platou Trg djece Sarajeva, pod motom "Idemo ludo, idemo jako u Novu, 2016. godinu!".

Ove godine Grad Sarajevo, Sarajevska županija, općine Stari Grad, Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar participirali su u troškovima organizacije javnog dočeka, a sve je iznosilo 70.000 KM.

Cijeli doček prenosila je TVSA te su tako i oni koji su Novu dočekali u svojim domovima mogli pratiti atmosferu na Trgu djece Sarajeva.Kako bi sve proteklo u sigurnoj atmosferi pobrinuli su se pripadnici MUP-a Sarajevske županije.

Novogodišnja noć u Mostaru protekla mirno

Novogodišnja noć u Mostaru protekla je mirno, potvrđeno je jutros Feni iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije. Tijekom noći pripadnici policije obavljali su redovite zadatke, zabilježen je tek jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

S obzirom da je i ove godine Mostar izostao kada je u pitanju proslava najluđe noći na otvorenom, većina građana dočekala je Novu 2016. u restoranima, kafićima, diskotekama, u vlastitim domovima...

U Tuzli doček uz pjesme i zapaljenje baklje

Nakon dugogodišnje pauze Tuzlaci su Novu godinu dočekali na Trgu Slobode, javlja Klix.ba. Oko 1.000 Tuzlaka uz pjesme i zapaljenje baklje na tuzlanskom trgu u prazničnom duhu zakoračilo je u 2016. godinu. U ponoć na tuzlanskom glavnom trgu nije bilo vatrometa, a okupljanje je prošlo bez incidenata.

Tuzlaci su slavili doček Nove 2016. godine i u mnogim ugostiteljskim objektima, klubovima, restoranima, kafićima...

U Goraždu puste ulice

Goraždani su najluđu noć u godini dočekali bez proslave na otvorenom. Ulice su bile potpuno prazne, prolaznici rijetki. Ipak, kafići gdje je organiziran doček Nove godine, posebno oni u ulici Zaima Imamovića u samoj gradskoj jezgri, bili su puni.

Organizirani ispraćaj stare i doček nove 2016. godine u gradu su, uz glazbu uživo imali hotel "Behar" i restoran "Žute dunje", koji je ponudio i najbolji ugođaj posjetiteljiima ali i nešto novo u gradu na Drini.

Zeničani u domovima i ugostiteljskim objektima

Zeničani su Novu godinu dočekali u svojim domovima i ugostiteljskim objektima koji su pripremili zabavu za sve generacije. U Family centru "Ekran" u Zenici prisutne je u 2016. godinu uveo bend "Nemoguće vruće" koji se potrudio da uz dobru pjesmu ne izostane i dobra novogodišnja atmosfera.

Dom umirovljenika u Zenici bio je rezerviran za zeničke Balkanjerose i stand-up komičara Peđu Bajovića, a ponuda je primamila sve uzraste. I u brojnim drugim ugostiteljskim objektima širom Zenice organizirane su zabave s ponudom švedskog stola i pićem dobrodošlice koje je bilo prihvatljivo za uglavnom mlađu populaciju.

Zenica je samo nekoliko minuta prije ponoći bila u potpunosti pusta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?