IPAP BiH

Brkić uvjeren da će postignuća BiH biti prepoznata od strane NATO-a

Josip Brkić
19.10.2016.
u 21:00

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH Josip Brkić održao je uvodno obraćanje na konzultacijama o implementaciji Individualnog partnerskog akcijskog plana Bosne i Hercegovine (IPAP BiH) za razdoblje rujan 2015. - rujan 2016. godine.

Konzultacije između izaslanstva Glavnog stožera NATO-a iz Brisela i Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH, uz sudjelovanje predstavnika drugih ministarstava i institucija BiH, održavaju se 19. i 20. listopada 2016. godine u Sarajevu.

U funkciji kopredsjedatelja na konzultacijama sudjeluje veleposlanik Almir Šahović, pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za multilateralne odnose, dok izaslanstvo Glavnog stožera NATO-a na konzultacijama predvodi časnik za vezu za BiH Tanya Hartman.

Zamjenik ministra Brkić je u uvodnom obraćanju izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u oblasti NATO integracijskog procesa BiH u proteklom periodu, posebno u dijelu ispunjavanja preduvjeta za aktiviranje članstva BiH u Akcijskom planu za članstvo (MAP), rješavanju viškova nestabilne municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH, sudjelovanju OS BiH u NATO misiji potpore miru u Islamskoj Republici Afganistan i posmatračkim misijama UN-a u Demokratskoj Republici Kongo i Republici Mali, kao i drugim aspektima IPAP BiH. Zamjenik ministra je izrazio uvjerenje da će ova postignuća BiH biti prepoznata od strane NATO-a.

Cilj dvodnevnih konzultacija je sagledavanje stupnja realiziranja planiranih akcija i ciljeva u okviru IPAP BiH, kao trenutačno najznačajnijeg mehanizma suradnje BiH i NATO-a u navedenom razdoblju, na osnovu kojih će biti pripremljena konačna procjena o napretku BiH u ovoj oblasti, priopćeno je iz MVP BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije