Zamjenik ministra vanjskih poslova

Brkić: Radimo na ubrzanju NATO puta, Ured za zakonodavstvo odgovoran što nije imenovano povjerenstvo

29.01.2019.
u 18:57

 

Zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić, koji je i predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces, odbacio je navode da ima ikakve veze s utemeljenjem i početkom rada ovoga povjerenstva.
 

„Prema proceduri, o objavljivanju Odluka usvojenih na Vijeću ministara BiH u službenim glasilima brine se Glavno tajništvo Vijeća ministara BiH, odnosno Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH, a te Odluke potpisuje predsjedatelj Vijeća ministara BiH“, navodi Brkić. Pojasnio je kako je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine 30. srpnja 2015. godine donijelo Odluku o uspostavljanju Povjerenstva za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine, a tu je izmijenilo svojim odlukama od 15. rujna 2016. godine i 13. prosinca 2018. godine.
 

„Kao zamjenik ministra vanjskih poslova BiH, te predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH, mr. sc. Josip Brkić tijekom cijelog mandata ulaže napore kako bi se put BiH u NATO ubrzao, otklonile prepreke, te stigao poziv za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP), što se u konačnici i dogodilo 5. prosinca 2018. godine, na ministarskom sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC)“, naveo je Brkić i posve odbacio kao neutemeljene tvrdnja da je odluka o imenovanju povjerenstva Vijeća ministara četiri godine bila u ladicama njegova ureda.

Komentara 2

DE
debelacija
03:53 30.01.2019.

Brkane, uloži ti napore da se uvede novi izborni zako, da se uspostavi jednakost i jednakopravnost svih naroda u BiH!!! a sva ostala tvoja nasojanja su pi..č..in dim i bacanje prašine građanima u oči!!!

OD
o.delic
20:16 29.01.2019.

Bilo bi dobro, ALI...?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?