MVPBiH

Brkić primio poslovno izaslanstvo iz Mumbaija

Josip Brkić
12.04.2017.
u 13:16

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić primio je u utorak u posjet poslovno izaslanstvo iz Mumbaija, predvođeno počasnim konzulom za države Maharasatra i Goa u Indiji Suhasom Mantriem.

Brkić je, na početku sastanka, pozdravio počasnog konzula Mantria, predsjednika Indian Bosnian Business Foruma Sudhira Navlakha, predsjednika Vijeća za razvoj bh. turizma u Indiji Prakasha Banga, kao i ostale članove izaslannstva. 

Izaslanstvo Indije čine ugledni biznismeni u različitim oblastima koji su okupljeni u okviru Biznis foruma, a koji, kako je rečeno, djeluje pod egidom Počasnog konzulata BiH.

Čestitao je Mantriju imenovanje za počasnog konzula, rezultate i projekte koje realizira, kao i za organizaciju posjeta BiH prvog većeg poslovnog izaslanstva Indije koja je ikada posjetilo BiH, imajući u vidu kratko vremensko djelovanja konzulata.

Zamjenik Brkić informirao je izaslanstvo iz Indije o unutarnjopolitičkim prilikama, regionalnoj suradnji, kao i vanjskopolitičkim ciljevima BiH. Razgovarano je o gospodarskim segmentima u kojima postoje mogućnosti za uspješan nastup tvrtki iz Indije i BiH na tržištima dvije države s posebnim osvrtom na turizam, IT sektor, vojnu, drvnu i farmaceutsku industriju, te o suradnji u oblasti obrazovanja.

- Sugovornici su suglasni da nema otvorenih pitanja između dvije države te da su bilateralni odnosi dobri i prijateljski, uz mogućnost razvoja u gospodarskom sektoru - priopćeno je iz MVP-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?